Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επισκέπτεται τη Θράκη, συμμετέχοντας στο αναπτυξιακό συνέδριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, απέστειλε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Ο κ. Στυλιανίδης, αφού καλωσορίζει τον πρωθυπουργό στη Θράκη, του ζητά «να μην υποτιμά τους Θράκες και να μην περιφρονεί τη Θράκη».

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει ότι «η θρακιώτικη κοινωνία είναι ανοιχτή και φιλόξενη σε όλους τους επισκέπτες, πολύ δε περισσότερο στους κυβερνήτες της Ελλάδας» και ζητά από τον πρωθυπουργό να μην εγκαταλείψει της Θράκη.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι «η ελληνική Πολιτεία χρωστάει στις βιομηχανίες της περιοχής από το 2010 πάνω από 270 εκατ. ευρώ, η φορολογία γονάτισε χιλιάδες Θρακιώτικες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, οι ασφαλιστικές εισφορές συνδυασμένες με την υπερφορολόγηση ανάγκασαν πολλούς νέους να μεταναστεύσουν, εγκαταλήφθηκαν οι Παλινοστούντες Πόντιοι, ο πρωτογενής τομέας αντιμετωπίζε σοβαρά προβλήματα, ενώ υπονομεύεται σοβαρά η επιτυχέστερη επένδυση που έγινε στη Θράκη μετά τη Μεταπολίτευση, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.Τέλος, πάγωσαν τα βασικά έργα υποδομής».

Ο πρώην υπουργός, στην ανοικτή επιστολή του, επισημαίνει ότι «η περιοχή αυτή έχει τα φυσικά και επίκτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα που της επιτρέπουν ή να σηκώσει στην πλάτη της την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της Ελλάδας σε διεθνώς πρωταγωνιστικούς ρόλους ή να κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές τα σοβαρότερα εθνικά ζητήματα». «Γι’ αυτό δεν ενδείκνυται για ανούσια παιχνίδια εντυπώσεων. Χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση, εθνικό σχέδιο, διακομματική και διαχρονική συνεννόηση» καταλήγει ο κ. Στυλιανίδης.