Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Ο Αλέξης Τσίπρας στα Θερμοκήπια και τα Πλαστικά Θράκης

«Η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:29
14/11/2017
Ο Αλέξης Τσίπρας στα Θερμοκήπια και τα Πλαστικά Θράκης
9
loading

Τα «Θερμοκήπια Θράκης» και τους εργοστασιακούς χώρους του «Ομίλου Πλαστικά Θράκης», στην Ξάνθη, επισκέφτηκε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στους εργαζόμενους της εταιρείας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίσκεψή του σε μια από τις πιο σημαντικές παραγωγικές μονάδες της περιοχής, καθώς πρόκειται για μία εταιρεία πρότυπο υγιούς επιχειρηματικότητας. Μια εταιρεία που δραστηριοποιείται διεθνώς, απασχολεί στην Ξάνθη περίπου 800 εργαζόμενους, είναι εξωστρεφής, επενδύει σε νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία, όπως η επέκτασή της στο χώρο της υδροπονικής θερμοκηπιακής καλλιέργειας, αξιοποιώντας τα γεωθερμικά πεδία της περιοχής και πρωτοπορεί επενδύοντας στην εταιρική έρευνα.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα ενώ την ίδια ώρα πολεμά φαινόμενα «παρασιτικής» και «αρπαχτικής» επιχειρηματικότητας.

ghruieghu2

Μιλώντας στους εργαζόμενους τόνισε ότι υγιής και πετυχημένη επιχείρηση είναι πρωτίστως αυτή που σέβεται τον εργαζόμενο και τις εργασιακές σχέσεις, έχει εξαγωγικό προσανατολισμό και επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, με συγκεκριμένες δράσεις όπως:

ghruieghu3

 • Η παροχή ισχυρών επενδυτικών κινήτρων, ιδιαίτερα μέσα από τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Η ενίσχυση που προβλέπεται για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης φτάνει στο 55% για τις Μικρές επιχειρήσεις, 45% για τις Μεσαίες και 35% για τις Μεγάλες.
 • Η ενίσχυση των εξαγωγών και η βελτίωση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Για τον λόγο αυτόν, στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο αλλά και στα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ, υπάρχουν αυξημένα κίνητρα για τις επιχειρήσεις που αναπτύσσουν εξαγωγική δραστηριότητα.
 • Η καθιέρωση απλοποιημένων διαδικασιών για την αδειοδότηση νέων επενδύσεων και τη λειτουργία παραγωγικών μονάδων επιχειρήσεων, ώστε να είναι εφικτή η επιτάχυνση της εγκατάστασής τους και η μείωση του κόστους λειτουργίας και κατά συνέπεια, η μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητά τους σε διεθνές επίπεδο.
 • Η παροχή επιπλέον κινήτρων για την εγκατάσταση και μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων σε οργανωμένα επιχειρηματικά πάρκα και βιομηχανικές περιοχές, με σημαντικά απλούστερες και ταχύτερες διαδικασίες αδειοδότησης και μικρότερο κόστος λειτουργίας. Μέσα από το νέο Ταμείο Υποδομών χρηματοδοτούμε τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υποδομών των βιομηχανικών περιοχών.
 • Και τέλος η στήριξη της έρευνας και ανάπτυξης εντός των επιχειρήσεων. Ενός τομέα που αποτελεί προτεραιότητα στον δικό μας αναπτυξιακό σχεδιασμό και τον οποίο ενισχύουμε με στοχευμένα προγράμματα. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι το Ερευνώ – Δημιουργώ Καινοτομώ, ύψους 410 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, το νέο Ταμείο Συνεπενδύσεων (EquiFund) και τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας, συνομίλησε με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του ομίλου.

ts

ts1

ghruieghu4

ghruieghu5

ghruieghu6

ghruieghu7

ghruieghu8

ghruieghu10

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Ellraiser

  Αυτες πως σας ξεφυγαν? Εμπρος βουρ.....

 2. avatar ΔΣΕ

  Συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο του ομίλου «Πλαστικά Θράκης» στην Ξάνθη όπου περιοδεύει ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ.

  «Η “ανάπτυξή” τους χτίζεται στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας» αναγράφει το πανό

  Είναι ενδεικτικό ότι την ώρα που τα «Πλαστικά Θράκης» έχουν 4,6 εκατομμύρια ευρώ κέρδη εξαμήνου 2017, οι νέες θέσεις εργασίας είναι με το βασικό μισθό και για νέους κάτω των 25 με 511 ευρώ.

 3. avatar υγιή επιχειρηματικότητα 1

  Το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία έκανε προσλήψεις νέων εργαζομένων με τις καινούργιες άθλιες εργασιακές σχέσεις και μισθούς 500 ευρώ και τώρα άρχισε να απολύει τους παλιούς εργαζόμενους.

  Η εξέλιξη αυτή έρχεται να ενισχύσει τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών πως η εταιρεία, εκμεταλλευόμενη το νομοθετικό οπλοστάσιο που δημιούργησε η κυβέρνηση για τη στήριξη των εργοδοτών, ξεκινάει την προσπάθεια να αντικαταστήσει τους παλιούς εργαζόμενους με νέους χωρίς δικαιώματα, προκειμένου να συρρικνώσει το «εργατικό κόστος» και να διατηρήσει την υψηλή κερδοφορία της.

 4. avatar υγιή επιχειρηματικότητα

  Στην απόλυση 15 εργαζομένων προχώρησε η εταιρεία «Πλαστικά Θράκης», με πρόσχημα τη μείωση των παραγγελιών σε ένα συγκεκριμένο τμήμα παραγωγής υλικών συσκευασίας στη μία από τις οκτώ μονάδες της στην Ξάνθη. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για «οικειοθελείς» αποχωρήσεις, αλλά στην πραγματικότητα τους ανάγκασε να φύγουν τώρα με ένα μικρό μπόνους, για να μην απολυθούν σε δύο μήνες με την κανονική αποζημίωση.

 5. avatar φοροΚΛΟΠΗ

  Βενεζουέλα papers.
  Σαουδαραβαικά papers.
  IBAN papers.
  Grexit papers.
  Χαρισμένα κλεμμένα λεφτά απο επιβεβαιωμένες φοροΚΛΟΠΕΣ στα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
  κ.ο.κ.
  Σύριζα επαγγελματιες φοροκλεφτοκοταδες.

 6. avatar Η Ελλάς δεν είναι Μπανανία

  Γι'αυτό έχουν λυσσάξει η Ν.Δ. και τα φερέφωνα των μεγάλων συμφερόντων. Του Ελληνικού Χρυσού, που φιλοδοξεί να κάνει τη Χαλκιδική κρανίου τόπο. Οι επενδύσεις πρέπει να είναι νόμιμες και να σέβονται το περιβάλλον.

  1. avatar ΓΑΤΟΣΚΥΛΛΟΣ

   Μην ανησυχείς, ήδη οι νόμιμες επενδύσεις περιμένουν στην ουρά.

  2. avatar Αριστερή υπανάπτυξη και χοντροί κομματικοί στρατοί

   Νόμιμες είναι, αριστερές δεν είναι γιατί πολύ απλά στην αριστερά δεν υπάρχουν επενδύσεις μόνο φτώχεια , εγκληματικότητα , εξαθλίωση και ......κουπονάκια. Όλα τα άλλα είναι αστείες δικαιολογίες που δεν τις πιστεύει πλέον κανείς.

 7. avatar Η τελευταία φωτό…

  είναι όλα τα λεφτά !!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει