«Ζήσαμε μια νύκτα συνεχών διαβουλεύσεων. Εκτιμώ ότι αυτό που θέλει η Ευρώπη είναι να τους παρουσιάσουμε και να τους προτείνουμε τα αντίστοιχα ισοδύναμα μέτρα» τόνισε σε δηλώσεις του στο Ράδιο 9 ο Γ. Καρατζαφέρης.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι «δεν θα συμβάλω στην εξαθλίωση του τόπου, εννοώντας για το ενδεχόμενο μιας πιθανής έκρηξης επανάστασης που θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη.

Δεν επιθυμούν καθόλου και αυτοί στην Ευρώπη μια τέτοια εξέλιξη. Η πολιτική των ισοδυνάμων πέρασε σε ένα πολύ βασικό σημείο. Σε αυτή τη μάχη βρήκα συμπαραστάτη τον κ. Σαμαρά. Φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο της περικοπής του 13ου-14ου μισθού. Δώσαμε μεγάλη μάχη για να μην αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες και να μην περάσει το «πόθεν έσχες» για την οικοδομή».

Παράλληλα τόνισε ότι «δώσαμε μια πολύωρη διαπραγματευτική πραγματική μάχη για να διατηρηθούν οι Επικουρικές. Έχουμε ανεβάσει πάρα πολύ τον πήχη γι αυτές, έτσι ώστε να καλύπτεται άνω του 85% των περιπτώσεων, δηλαδή να μείνουν ανέπαφες.

Ο κατώτερος μισθός θα είναι πάνω από τον αντίστοιχο της Πορτογαλίας, αλλά χωρίς να επηρεάζει τις ενδιάμεσες καταστάσεις. Δεν σημαίνει ότι επειδή θα κατέβει ο κατώτερος θα επηρεάσει όλο τον κόσμο».

Όσον αφορά τις τράπεζες ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι «έγινε πολύ κουβέντα για το θέμα των τραπεζών. Στο θέμα αυτό εξέφρασα αμφιβολίες για να μην επαναληφθεί το ίδιο πράγμα με τις κρατικοποιήσεις που έκανε το 1977 ο Κ. Καραμανλής και που αργότερα, με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Σημίτη αναγκαστήκαμε να τις ξεπουλήσουμε πίσω στους ιδιώτες.

Να μην κάνουμε τα ίδια λάθη δύο φορές. Πρότεινα να είναι οι μετοχές κοινές κατά 70% με δικαίωμα ψήφου, και 10% προνομιούχες, 10% κοινές άνευ ψήφου και 10% αυτό που εφαρμόστηκε στην Πορτογαλία, ομολογιακό δάνειο.
Να υπάρχει δηλαδή ένας εκτελεστικός σύμβουλος τοποθετημένος από την πολιτεία για να υπάρχει ένας έλεγχος, αλλά χωρίς όμως να αλλάξουμε τους ανθρώπους που γνωρίζουν την αγορά, πρόσωπα και πράγματα, για να μην δημιουργηθεί αναστάτωση στην αγορά».

Στο θέμα των απολύσεων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι «για τις απολύσεις τους είπα ότι δεν μπορείτε να απολύετε συνέχεια κόσμο και ταυτόχρονα να εισέρχονται στη χώρα μας νέοι λαθρομετανάστες. Έχω την αίσθηση ότι μπορούμε και αποκρούομε τα μεγάλα και τα δύσκολα θέματα.

Θα προτείνω το αντίστοιχο ισοδύναμο που αντιστοιχεί με περικοπή περίπου 500 – 600 εκατ. Αυτό είναι να δοθεί το μάνατζμεντ των δημοσίων νοσοκομείων σε ιδιώτες, ώστε να έχουμε καλύτερη, σωστότερη, αποδοτικότερη και ορθολογικότερη διαχείριση του φορέα. Γίνεται ήδη αυτό στη Γερμανία με επιτυχία.

Δίνεται μια σκληρή μάχη για κάθε θέμα. Εάν όλα αυτά είχαν γίνει από τον Μάιο του 2010, από τότε που φώναζα και εγκαλούσα για την συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, δεν θα βρισκόμαστε σε αυτή την δυσχερή κατάσταση. Θα είμαστε πολύ καλύτερα τώρα. Έστω και αργά, γίνεται μια δουλειά τώρα».

Για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρώπη ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν θα φύγει από την Ευρώπη. Όλοι αυτοί οι εκβιασμοί που ασκούνται είναι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.

Έχουμε περισσότερη Εθνική κυριαρχία από όσο πιστεύουν κάποιοι. Όμως, ο δανειστής όταν δανείζει χρήματα, θέτει και όρους.

Αποκρούσαμε το θέμα της επιβολής Επιτρόπου, θα υπάρξει μια περίοδος ελέγχου της οικονομίας μας, και θα δουλέψουμε μαζί με τον ελληνικό λαό για να ξαναγίνει η χώρα απολύτως ελεύθερη και κυρίαρχος στον τόπο.
Η κρίση μας έκανε όλους μας πιο ώριμους, τον κ. Σαμαρά και εμένα.

Δυστυχώς, όμως, δεν τους έχει κάνει όλους. Θέλω να ελπίζω ότι κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει το βάθος της κρίσης για να γίνουν και αυτοί πιο ώριμοι».