«Δεν πρόκειται να γίνει διακοπή ρεύματος σε κανένα νοικοκυριό», διαμήνυσε σε κατηγορηματικό ύφος ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, ο κύριος Οικονόμου τόνισε ότι, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του νόμου αλλά και από πρόσθετη εγκύκλιο που κυκλοφόρησε, δεν θα γίνει διακοπή ρεύματος στους οικονομικά αδύναμους και διευκρίνισε ότι σε αυτή την κατηγορία πολιτών υπάρχει «πολλαπλή διασφάλιση διακοπής», με δεδομένο ότι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτημα μη διακοπής στις οικείες εφορίες, ενώ και αν ακόμα αποφασιστεί η διακοπή ηλεκτροδότησης, έχουν δικαίωμα ένστασης. Ωστόσο χαρακτήρισε το έκτακτο τέλος ως τον «πιο δίκαιο και αναλογικό νόμο».

Παράλληλα ο υπουργός προανήγγειλε ότι υπάρχει σχεδιασμός, στον υπολογισμό του τέλους, να προβλεφθούν και οι χρήσεις ακινήτου «γιατί άλλο υπόγειο και άλλο ρετιρέ» και μάλιστα χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη παράλειψη «ατέλεια».

Επιπρόσθετα ανακοίνωσε ότι σε μία προσπάθεια να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να κάνουν μεταφορά παρόχου και αυτή τη στιγμή δεν μπορούν επειδή οφείλουν μία δόση, θα δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς , κατόπιν εντολής που έδωσε ο ίδιος στις υπηρεσίες του.

Ο κύριος Οικονόμου ανέφερε ότι αρκετοί μεγαλοοφειλέτες, κυρίως επιχειρηματίες, προφασίζονται το υψηλό τέλος και δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που έχουν συσσωρευτεί και σημείωσε ότι υπάρχει προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τον τρόπο που μπορούν να ενσωματωθούν στο φορολογικό σύστημα, το έκτακτο τέλος και «προηγούμενοι φόροι που προϋπήρχαν και αδυνατούσε η κυβέρνηση να εισπράξει».

Από την πλευρά του ο κύριος Αυγενάκης ζήτησε την κατάργηση του τέλους χαρακτηρίζοντας το άδικο και οριζόντιο μέτρο.