Στο θέμα που προέκυψε με τα πανεπιστημιακά συγγράμματα παρενέβη ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Μανιάτης.

Σε πρωινή δήλωσή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Μανιάτης καταδίκασε την κυβερνητική ασυνέπεια λέγοντας ότι «…το σημερινό θύμα της κυβέρνησης είναι τα πανεπιστημιακά συγγράμματα. Η κυβέρνηση εννοεί δωρεάν Παιδεία το να μην πληρώνει τους εκδότες επιστημονικών βιβλίων, με αποτέλεσμα οι φοιτητές μας να κινδυνεύουν αυτό το ακαδημαϊκό έτος να μην έχουν συγγράμματα». Όπως συμπλήρωσε, διαπιστώνει μία διαρκή προσπάθεια υποβάθμισης και παρακμής μίας από τις πολύ μεγάλες πηγές πλούτου της πατρίδας μας, που είναι τα ελληνικά πανεπιστήμια».

Αμέσως μετά κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, Κ. Γαβρόγλου, μέσω της οποίας ζητά ενημέρωση για το «ποια άμεσα μέτρα» θα λάβει, «ώστε να διανεμηθούν εγκαίρως τα πανεπιστημιακά συγγράμματα και να μη χαθεί το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.