Τη μεγάλη του ανησυχία για τις συνέπειες από τη ρύπανση στον Σαρωνικό εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική για την «ευκολία», με την οποία ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, μίλησε για «σύντομη άμβλυνση των επιπτώσεων της ρύπανσης», ενώ διερωτήθηκε ποιος θα αποζημιώσει τώρα εκείνους που πλήττονται από την καταστροφή.

«Με την ίδια ευκολία που ανάβουν το τσιγάρο τους, με την ίδια ευκολία λένε ότι σε 20 ημέρες θα είναι εντάξει. Πώς το λες αυτό τόσο εύκολα; Δεν σταθμίζουν τα δεδομένα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», ανέφερε αρχικά ο κ. Σαμαράς, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, κατά την έξοδό του από το γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή.

Στην παρατήρηση ενός εκπροσώπου του Τύπου, πως άλλα κυβερνητικά στελέχη «λένε πως σε δύο, όλα θα είναι εντάξει», ο πρώην πρωθυπουργός, απάντησε: «Σε δύο μήνες; Εγώ λέω πως θα είναι και δύο χρόνια… Ας δουν σε παρόμοιες περιπτώσεις πόσο χρόνο πήρε μέχρι να καθαρίσει. Στην πατρίδα μου, στην Πύλο, θυμάστε πόσο χρόνο πήρε; Αν οι στέρεες ουσίες του μαζούτ πέσουν στον βυθό, χρειάζεται αντιμετώπιση με χημικά. Αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις;», ανέφερε. «Μακάρι να διαψευστώ», συμπλήρωσε.

Τέλος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Σαμαράς εξέθεσε τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις της οικολογικής καταστροφής στην κοινωνική και επιχειρηματική ζωή των περιοχών που μολύνθηκαν από την πετρελαιοκηλίδα, τονίζοντας: «Ποιος θα κλείσει ξενοδοχείο για διακοπές στην περιοχή; Και πώς θα δουλέψουν οι περιφερειακές επιχειρήσεις; Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα ζητήσουν αποζημιώσεις; Ποιος θα τους αποζημιώσει;».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.