Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ώστε το ΠΑΣΟΚ «να φύγει από το τέλμα, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες στο τρίπτυχο απολογισμός, νέα πολιτική πρόταση, εκλογή ηγεσίας» περιμένει από το αυριανό Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας.

«Εμένα με ενδιαφέρει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και να γίνουν σύμφωνα με το καταστατικό, με εκλογή από τη βάση. Από κει πέρα όποιος θεωρεί ότι μπορεί ή πρέπει ή έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την ηγεσία, μπορεί να το κάνει» τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας, επισημαίνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή που έχει να κάνει και με τις πολιτικές προτάσεις, παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες και με την πολιτική ηγεσία του».

Για την κυβέρνηση Παπαδήμου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε πως «πρέπει να πετύχει, είναι αναγκαίο για τη χώρα». «Είναι ανάγκη να βοηθήσουμε την κυβέρνηση, θέλω να το ξεκαθαρίσω, υπάρχει ένα δίλημμα, αυτές τις μέρες διατυπώνεται από την κοινή γνώμη, το δίλημμα είναι ευθύ. Ή στηρίζουμε η ροκανίζουμε. Κι όσο με αφορά τη στηρίζω απόλυτα και ειλικρινά. Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να το πούμε όλοι αυτό», πρόσθεσε.