Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι προβοκάτορας και υποστήριξε ότι αν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «θα γινόταν η αστυνομική εκδήλωση στα Εξάρχεια χωρίς να ανοίξει ρουθούνι».

Μιλώντας στον reallfm 97,8 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι κρύβεται πίσω από μία προβοκάτσια έχοντας την ιδέα να κάνει η ΠΟΑΣΥ τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια ανέφερε: «Πρώτον και κυριότερο, εγώ δεν είχα την ιδέα. Η αλήθεια είναι ότι έμαθα για τη συγκέντρωση στα Εξάρχεια από το διαδίκτυο όπως και όλοι οι υπόλοιποι».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Βλέπω ξαφνικά την ΠΟΑΣΥ που λέει για συγκέντρωση στις 29 Ιουνίου και κάνω ένα tweet που λέει “μπράβο, γενναία πολιτική απόφαση να πάτε να κάνετε συγκέντρωση στα Εξάρχεια”. Άρα την ιδέα εγώ δεν την είχα. Με ρωτάτε αν θεωρώ ότι οι αστυνομικοί, όπως και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες, έχουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι σε όποια πλατεία της Ελλάδας γουστάρουν. Ναι, σας απαντώ».

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι πιθανή κοινή παρουσία αστυνομικών και αντιεξουσιαστών θα αποτελούσε λόγο για επεισόδια ο κ. Γεωργιάδης τόνισε:

«Εάν ήμουν εγώ υπουργός Δημοσίας Τάξεως δεν θα άνοιγε ρουθούνι είναι η απάντηση. Εάν έχεις ένα σοβαρό υπουργό Δημοσίας Τάξεως και μία σοβαρή κυβέρνηση, έχει την υποχρέωση, αλλά έχει και τη δύναμη το κράτος να εξασφαλίζει και στα Εξάρχεια μία ειρηνική συγκέντρωση Ελλήνων πολιτών», ενώ απαντώντας στο ερώτημα αν ήταν υπουργός θα τους άφηνε να διαδηλώσουν ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Εννοείται ναι».

«Με υπουργό Δημοσίας Τάξεως Άδωνι Γεωργιάδη ή με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υπήρχε περίπτωση η Αθήνα να έχουν την εικόνα που έχουν σήμερα; Όταν θα έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εξουσία, σας το λέω για να το ξέρετε, θα απελευθερώσουμε τα Εξάρχεια. Δεν θα υπάρχουν άβατα».