Οι διμερείς σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, και του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζόσεφ Μπάιντεν.

Ειδικότερα, στη σημερινή συνάντηση, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ και οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής τους.

Επίσης, σε ότι αφορά την κρίση στην Ευρωζώνη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε τις προτάσεις που έχει κατά καιρούς καταθέσει για την δημιουργία ευρωομολόγων, την υιοθέτηση του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, την ρύθμιση των τραπεζών και των αγορών καθώς και την ανάγκη δημιουργίας ενός μόνιμου πλαισίου που να μπορεί να δημιουργήσει μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο για την επίσκεψη του στην Τουρκία και το Ιράκ, ενώ συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Αραβική Άνοιξη.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε στον Αμερικανό Αντιπρόεδρο τη σημασία της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την ανάγκη επίδειξης εποικοδομητικής στάσης από την τουρκοκυπριακή πλευρά για πρόοδο στο Κυπριακό.