Για συμφέροντα που θέλουν διαλυμένα και σπαρασσόμενα πολιτικά κόμματα έκανε λόγο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη βουλή.

«Με όλα αυτά επιχείρησε να συγκρουστεί ο κ. Παπανδρέου και λύσσαξαν να μην είναι πρωθυπουργός, ενώ συνεχίζουν για να τον λιώσουν, μα τον εξευτελίσουν», ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί το θυμικό κάποιων τηλεπαρουσιαστών να ορίζει ποιος θα είναι πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό χαρακτηρίζοντάς τον συμβατικό, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λιντζέρης, τόνισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου στον χρόνο που μένει οφείλει να εμπεδώσει το κλίμα συναίνεσης και επεσήμανε, ότι δεν μπορούν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να την αντιπολιτεύονται συμπολιτευόμενα.

Ο γραμματέας κοινοβουλευτικής ομάδα της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, ανέφερε από το βήμα της βουλής, ότι η ΝΔ με ευθύνη χωρίς να παίζει την κολοκυθιά των ημερομηνιών στηρίζει την κυβέρνηση και τον προϋπολογισμό, πρόσθεσε όμως ότι η στήριξη αυτών των επιλογών έχουν ένα προσωρινό κόστος.

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη, στη βουλή, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο πρωθυπουργός πρέπει να μη διστάσει να ζητήσει παραιτήσεις κορυφαίων υπουργών, εφόσον υπερβούν τα όρια των διαγκωνισμών, μα να δείξει “guts” γιατί η εποχή είναι πολύ επικίνδυνη» και πρόσθεσε, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι εσωκομματικοί διαγκωνισμοί στο ΠΑΣΟΚ να επηρεάσουν το έργο της κυβέρνησης.

Σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, η υπουργός Παιδείας ΄Αννα Διαμαντοπούλου τόνισε από το Βήμα της Βουλής: «Διαδικασίες που αφορούν κόμματα και πρόσωπα και πρέπει και μπορεί να γίνουν μόνο που δεν πρέπει το τοπίο συγκρούσεων να μεταφερθεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης και αυτό είναι ένα καθήκον που έχει ο καθένας από εμάς».

Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφερόμενος στην κυβέρνηση συνεργασίας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Σε αυτή την κυβέρνηση είμαστε και γιατί το θέλουμε και γιατί μας ζητήθηκε και γιατί έχουμε συγκεκριμένο σκοπό να υπηρετήσουμε. Το κάνουμε με αίσθημα ευθύνης,χρειάζεται συνευθύνη και την αναλάβαμε».