Στην Αθήνα φτάνει σήμερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετά από την επίσκεψή του στην Τουρκία, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Τ. Μπάιντεν γίνεται δεκτός αύριο, Δευτέρα, στις 11 το πρωί, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενώ στη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, καθώς και με τους, Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.

Στόχος της επίσκεψης Μπάιντεν στην Ελλάδα είναι να δείξει τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Στην συνάντησή του που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Τ. Ερντογάν, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος εξέφρασε στήριξη στις ενέργειες της Τουρκίας κατά των Κούδρων αυτονομιστών του PKK, ενώ επί τάπητος τέθηκε και το Ιρανικό, όμως, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος φέρεται ότι δεν έκανε λόγο για νέες σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και η δραματική κατάσταση στη Συρία, με την αιματηρή καταστολή των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων.