Με λαβή την καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στο ACTION 24 ανέφερε: «Η κυβέρνηση έπρεπε να κλείσει την αξιολόγηση εγκαίρως για να μην χρειαστούν αυτά τα νέα απαράδεκτα μέτρα. Δεν το έπραξε. Τον Νοέμβριο δεν υπήρχαν για μετά το 2018 αυτά τα μέτρα που ζητούνται τώρα».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σχολίασε επικριτικά τις προτάσεις για τις εξεταστικές επιτροπές που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι οι πολίτες, πλέον, δεν τρώνε κουτόχορτο, έχουν κατανοήσει τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορεί η κυβέρνηση με αντιπερισπασμούς να αναιρέσει την αδιέξοδη διαπραγμάτευση, τις μειώσεις των συντάξεων, κ.λπ. Εμείς το έχουμε ξεκαθαρίσει. Όλα στο φως. Ζητήσαμε ως Δημοκρατική Συμπαράταξη να γίνει μία τομή σε σχέση με το παρελθόν. Να υπάρξει μία εξεταστική, η οποία να αφορά την περίοδο από το 2000 μέχρι σήμερα. Να πιάνει όλες τις κυβερνήσεις και να διερευνήσει τα πάντα. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν το αποδέχτηκαν. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι ο κ. Τσίπρας κοροϊδεύει», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε «όχι» στις ομαδικές απολύσεις και στο lock out, «ναι» σε αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, ενώ για το ασφαλιστικό, τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και νέα μείωση των συντάξεων. «Αντίθετα πρέπει να προχωρήσουμε στην κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και συνταξιοδοτήσεων», υποστήριξε.

Σχετικά με τα περί «μετώπου» με τη ΝΔ, με αφορμή τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Φώφη Γεννηματά, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι για η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν τίθεται θέμα ευρωπαϊκού μετώπου. «Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δεν έχει μεταρρυθμιστική διάθεση, δεν έχουν φύγει οι λογικές της λαϊκής δεξιάς και του πελατειακού συστήματος», πρόσθεσε.

Τέλος, επανέλαβε τη θέση του πως για την Κεντροαριστερά σταθερός στρατηγικός στόχος είναι ο νέος ενιαίος φορέας της και «γι’ αυτό προχωράμε και σε συνέδριο τον Ιούνιο, ως το επόμενο βήμα για την επίτευξη του στρατηγικού μας στόχου».