«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να κλείσει μία αξιολόγηση που θα φέρνει τόσα δεινά στην κοινωνία», τόνισε μεταξύ άλλων η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Σε συνέντευξή της στον Realfm 97,8 στην ερώτηση αν πρέπει να κλείσει η συμφωνία με τα μέτρα που ζητούνται από τους δανειστές η αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι «όπως την ακούμε τη συμφωνία με όλα αυτά τα αρνητικά, νομίζω ότι και το έχω πει με κάθε τρόπο ότι μία συμφωνία που θα φέρει τόσα δεινά σε συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες δεν πρέπει να την κλείσει αυτή η κυβέρνηση. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι τη δούμε τη συμφωνία ως ένα σύνολο. Οι εναλλακτικές είναι περιορισμένες. Υπάρχει ένας αρνητικός πολιτικός και κοινωνικός συσχετισμός».

Όσον αφορά στο ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην περίπτωση που δεν κλείσει η αξιολόγηση η κ. Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι «το επόμενο βήμα έχει πάντα να κάνει με τον χρόνο, έχουμε να πληρώσουμε κάποιες υποχρεώσεις. Οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται πώς θα αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία, τα μέτρα που προτείνουν ξέρουμε όλοι ότι είναι υφεσιακά, ενδιαφέρονται πως θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους. Άρα καίγονται για αυτό. Μπορεί να έρθει ένα σκηνικό 2015 από μόνο του, εάν ο χρόνος περνάει».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Δεν θα στερήσουμε συντάξεις και μισθούς για να πληρώσουμε τους δανειστές. Είμαστε σε ένα αδιέξοδο. Δεν είναι η απάντηση να υπογράψουμε στο αδιέξοδο. Να αναζητήσουμε υπερβάσεις. Η υπέρβαση διαμορφώνεται με βάση τον συσχετισμό, δεν μπορώ να σας πω εγώ αυτήν τη στιγμή πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα στους επόμενους δύο μήνες».

Όταν ρωτήθηκε αν οι υπερβάσεις μπορεί να είναι εκλογές ή δημοψήφισμα το καλοκαίρι η κ. Χριστοδουλοπούλου απάντησε: «Αυτό δεν μπορώ να το αποκλείσω ούτε να το προτείνω. Αυτή τη στιγμή είναι εκτός της ημερήσιας διάταξης και της ατζέντας. Εμείς έχουμε επικεντρώσει τις δυνάμεις μας αυτήν τη στιγμή στο να κλείσει η συμφωνία με τους καλύτερους όρους για την κοινωνία, όλα τα άλλα δεν μας απασχολούν αυτήν τη στιγμή».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.