Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες την σειρά των συναντήσεων που έχει ήδη ξεκινήσει με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ανέφεραν συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ΑΠΕ, στη διάρκεια των συζητήσεων αυτών, ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί να ακούσει τις απόψεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση των πολιτικών, ώστε να διασφαλιστεί μια πορεία σταθερότητας της χώρας. Ταυτόχρονα ο κ. Παπανδρέου συζητά με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τις απόψεις τους για τις εξελίξεις στα νέα δεδομένα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφεραν συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού, στόχος είναι η απρόσκοπτη και ομαλή πορεία της χώρας, ώστε η έξοδος από την κρίση να πραγματοποιηθεί με τις καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις, τόσο για τη χώρα διεθνώς, όσο και για την ελληνική κοινωνία. Βασικός στόχος, ανέφεραν οι συνεργάτες του, είναι η επιτυχής πορεία της κυβέρνησης.

Ο κ. Παπανδρέου έχει μέχρι στιγμής συναντηθεί με τους Δ. Ρέππα, Α. Διαμαντοπούλου και Ε. Βενιζέλο, ενώ θα συναντηθεί και με τους Α. Λοβέρδο, Κ. Σκανδαλίδη και Χ. Παπουτσή.

Αναφορικά με τις εκλογές, οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επισήμαναν ότι από πλευράς Γ. Παπανδρέου δεν υπάρχει θέμα λίστας για την εκλογή των βουλευτών στην επόμενη Βουλή. Αντίθετα, πρόσθεσαν, θέμα λίστας έχει ανοίξει ένας ικανός αριθμός βουλευτών της ΝΔ. Ο κ. Παπανδρέου έθεσε γενικώς θέμα εκλογικού νόμου, στο πλαίσιο της άποψης που από καιρό έχει εκφράσεις για συνολικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, είπαν οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, ανέφεραν, σε σχέση με δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών και διάφορες φήμες περί των προθέσεων του τέως πρωθυπουργού, ότι «κανένας δεν έχει το “ΟΚ” του προέδρου για να μιλήσει, εκ μέρους του, δημόσια ή ιδιωτικά».