«Εχω το χούι να μην είμαι ομοφυλόφιλος, άρα πρέπει να μου αρέσουν οι γυναίκες. Τι να κάνουμε; Να μου αρέσουν οι άνδρες; Είναι της μόδας τώρα, αλλά εγώ αυτή τη μόδα δεν την πάω, είμαι εκτός. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το ωραίο φύλο», ανέφερε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Παραπολιτικά και τη Σάσα Σταμάτη.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε και την επόμενη ερώτηση: «Έχεις παρεξηγηθεί για τις δηλώσεις σου για τους ομοφυλόφιλους και σε έχουν πει και ομοφοβικό. Σε ενοχλεί;»

Και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος εξήγησε τα δύο είδη ομοφυλόφιλων: «Πρώτον, δεν έχω πρόβλημα και έχω πάρα πολλούς φίλους ομοφυλόφιλους. Δεν με ενδιαφέρει η συμπεριφορά η σεξουαλική του καθενός – είναι δικό του θέμα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι δεν μπορείς να μου αναγάγεις την ομοφυλοφιλία σε παράδειγμα προς μίμηση. Ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών, για να το καταλάβετε ιατρικά: είναι ο επίκτητος και ο συγγενής, ο οποίος γεννιέται έτσι. Εκεί δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα, έτσι γεννήθηκε. Τα οιστρογόνα του ήταν περισσότερα από τα ανδρογόνα. Γιατί λοιπόν να τα έχω μαζί του; Δεν είμαι ομοφοβικός».

Μάλιστα περιέγραψε πώς η τηλεόραση προβάλει ως επιτυχημένους τους ομοφυλόφιλους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται παράδειγμα για τα παιδιά.

«Στην τηλεόραση, η οποία μπαίνει στο σπίτι μέσα, όλα τα παραδείγματα, το 90%, που είναι επιτυχημένα είναι ομοφυλοφιλικά», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: «Όταν το παιδί βλέπει πως ανεβαίνει, ανεβαίνει… κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια», είπε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.