«Η δημοκρατία στην Ελλάδα κινδυνεύει να βάλει λουκέτο. Έχω πει επανειλημμένα με εκβιαστικά διλήμματα δεν μπορεί να κυβερνήσει όχι μόνο ο κ. Παπανδρέου αλλά ο οποιοσδήποτε Πρωθυπουργός και οποιαδήποτε κυβέρνηση. Φοβάμαι ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες καταστάσεις. Ζούμε θα έλεγα μια πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική δικτατορία, μιλάμε για μια οικονομική χούντα που τα τανκς λείπουν», δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

«Ένας πρωθυπουργός αυταρχικός που δεν ξέρω από που ορμώμενος φτάνει σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις ερήμην όχι μόνο του ελληνικού λαού που παραβιάζεις το σύνταγμα αλλά και ερήμην της Κ.Ο του και των στελεχών. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα ο κ. Παπούλιας να ηγηθεί μιας πρωτοβουλίας γιατί όπως σας είπα διασύρεται και το σύνταγμα και ο θεσμός της Δημοκρατίας»

«Άκουσα ότι πιθανό να παραιτηθεί η Κ.Ο της ΝΔ, αν αυτό όμως γίνει σύνηθες φαινόμενο τι γίνεται την επόμενη μέρα; Για πρώτη φορά τα τελευταία 2 χρόνια ο κ. Σαμαράς μπαίνει μπροστά και αυτό είναι θετικό και για τον ίδιο και για την ΝΔ. Είναι αυτό που έλεγα Πρόεδρε μπες πιο δυνατά, πιο δυναμικά, πες στον ελληνικό λαό την αλήθεια και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα».

Ερωτηθείς για τι σκέφτηκε όταν μίλησε ο κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα, απάντησε ότι «είναι σύνηθες φαινόμενο του κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπανδρέου είναι αλλού δεν είναι στην Ελλάδα, ζει σε άλλη χώρα, θεωρεί ότι κυβερνά άλλη χώρα, Χάρυ Πότερ».