«Θέμα» με τις προσλήψεις στο δημόσιο και κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Τι αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, η απάντηση της εφημερίδας και η τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:48
07/01/2017
«Θέμα» με τις προσλήψεις στο δημόσιο και κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
19
loading

Πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έφερε το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, το οποίο μιλούσε για 27.700 διορισμούς στο Δημόσιο μέσα σε ένα χρόνο, με τίτλο «Ξεζουμίζουν για να διορίζουν».

Το Μέγαρο Μαξίμου, με non paper,  πέρασε στην αντεπίθεση, αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως «πολιτικά κόμματα που τροφοδοτούν με ψευδή δημοσιεύματα έντυπα που διαβιούν και τρέφονται από βούρκους είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούν στον ίδιο τον βούρκο που αναπαράγουν», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και σημειώνουν ότι «η τακτική "σου δίνω την "είδηση", την κάνεις Πρώτο Θέμα και στη συνέχεια με ανακοίνωση καταγγέλλω την κυβέρνηση" είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

«Είναι, μάλιστα, τόσο απροκάλυπτη η συνεργασία ΝΔ με Πρώτο Θέμα που το "ρεπορτάζ" υπογράφεται από διαπιστευμένο δημοσιογράφο που καλύπτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την παραγωγή της ΝΔ, στην κατανάλωση του Πρώτου Θέματος… όσον δεν τολμά ο κ. Μητσοτάκης να πει ανοιχτά στους πολίτες πως ενοχλείται από τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για την ενίσχυση της διαλυμένης από τις πρακτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δημόσιας Υγείας, τη βρώμικη δουλειά αναλαμβάνει το Πρώτο Θέμα. Φυσικά στο "ρεπορτάζ" ούτε λόγος δεν γίνεται για την ενίσχυση της Υγείας, παρά μόνο για δήθεν "μετακλητούς υπαλλήλους" και "κομματικούς στρατούς».

πρωτο θεμα

Η απάντηση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»

Άμεση ήταν η απάντηση της εφημερίδας στους ισχυρισμούς κυβερνητικών πηγών, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «δεν εκπλήσσει η θρασύτητα με την οποία επιχειρεί να διαψεύσει τα αδιάψευστα ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μαξίμου, στον οποίο προφανώς περιλαμβάνονται και ορισμένοι από εκείνους που θίγει το δημοσίευμα, αφού προέρχονται από τον διορισμένο κομματικό στρατό, που υβρίζουν ανωνύμως είτε από ως τρολ του διαδικτύου είτε από τα περιβόητα πλέον non paper.

Τώρα, ο επί 30 έτη έγκριτος πολιτικός ρεπόρτερ που υπογράφει το δημοσίευμά μας για τις χιλιάδες κομματικές προσλήψεις σου φαίνεται «όργανο της ΝΔ». Τελικά, για να μην κουραζόμαστε, δεν μας στέλνεις μία λίστα για το ποιοι δημοσιογράφοι μας σου κάνουν ή όχι;...Ή μήπως το θέλεις αλά Μαδούρο; Μήπως προτιμάς να συνεννοηθούμε κατευθείαν με Καρανίκα και Νοτοπούλου, που, όπως λέει και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσόγονος, τους καταλαβαίνεις καλύτερα;

Τέλος, μην ψάχνεις μαϊμού στοιχεία για να μας απαντήσεις, μια που τα δικά μας, τα οποία και δημοσιεύουμε, είναι επίσημα από την ΕΛΣΤΑΤ.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι άλλη και τα ατράνταχτα στοιχεία, που είναι από επίσημες πηγές, καταγράφουν μια εντελώς διαφορετικά εικόνα από εκείνα που θέλουν να προβάλουν οι ανώνυμοι συντάκτες των κυβερνητικών προπαγανδιστών.  Χωρίς, λοιπόν,  πολλά λόγια και καμία περιστροφή, το τεκμηριωμένο ρεπορτάζ  του Πρώτου Θέματος επικαλείται και παρουσιάζει τα εξής:

Πρώτον, την επίσημη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία βρήκε ότι ο πληθυσμός των υπηρετούντων στη διοίκηση -εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών και των υγειονομικών, πίσω από τους οποίους επιχειρεί να κρυφθεί το Μαξίμου- αυξήθηκε κατά 27.700 άτομα από το δεύτερο τρίμηνο του 2015 έως το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Η τριμηνιαία έρευνα για την απασχόληση που κατέγραψε στον κωδικό «Δημόσια διοίκηση και άμυνα. Υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση», ότι οι απασχολούμενοι από 304.900 ανήλθαν στους 332.600 (όπως φαίνεται και από τον πίνακα 4 της σελίδας 6 της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ για το β' τρίμηνο του 2016).

Δεύτερον, από την επίσημη καταγραφή της ελληνικής Πολιτείας που δημοσιεύεται στο apografi.gr (http://apografi.gov.gr/index.php/statistika-mitroou.html) γίνεται σαφές ότι από 490.425 που ήταν τον Οκτώβριο του 2015 οι απασχολύμενοι στο Δημόσιο, έναν χρόνο μετά έφθασαν στους 697.228, παρουσιάζοντας μια καθαρή αύξηση της τάξης των 6.803 επιπλέον μισθοδοτούμενων που αν συνδυαστεί και με τις αποχωρήσεις που μεσολάβησαν οι προσλήψεις είναι ακόμη περισσότερες. Και σε αυτές φυσικά περιλαμβάνονται και ευάριθμοι μετακλητοί –από τις τάξεις των οποίων πιθανότατα προέρχονται και οι συντάκτες των  non paper-, καθώς από 1.578 που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, ανήλθαν πριν από τον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης σε 2.099, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 25%, αφού οι επιπλέον μισθοδοτούμενοι είναι 521 άτομα, τα οποία αμείβονται με υψηλότερες αποδοχές από όλους τους άλλους υπηρετούντες στο δημόσιο, ανεξαρτήτως από το αν οι τελευταίοι διαθέτουν τα ίδια ή και περισσότερα προσόντα.

Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία και όταν βρουν άλλα δικά τους οι προπαγανδιστές του Μαξίμου ας τα δώσουν στη δημοσιότητα για να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιος έχει βουτηχθεί στο βούρκο: εμείς που παρουσιάζουμε τις παθογένειες που ταλανίζουν την υπερφολογημένη ελληνική κοινωνία ή εκείνοι που καλούν τον κόσμο να μη διαβάζει εφημερίδες;».

Η τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας

Θέση για το δημοσίευμα αλλά και τα όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές περί «συνεργασίας ΝΔ - Πρώτου Θέματος» πήρε και η Πειραιώς τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «οι ανώνυμοι κονδυλοφόροι του Μεγάρου Μαξίμου καλά θα κάνουν να αφήσουν τις θεωρίες συνωμοσίας που προκαλούν μόνο γέλιο… Οφείλουν να απαντήσουν με σοβαρότητα -όση και αν τους έχει απομείνει- στην ελληνική κοινωνία για το δυσβάσταχτο κόστος που προκαλούν με τις ρουσφετολογικές πρακτικές τους στο Δημόσιο», απαντά η ΝΔ σε κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου.

Επίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνει πως σχετικά με το επιχείρημα για σχέσεις και «γραμμές» δημοσιογράφων και εφημερίδων με τη ΝΔ, «αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης για τη δημοσιογραφία και εν τέλει για τη Δημοκρατία».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

19
σχόλια
 1. avatar εγω λεω

  σπιτι τους ολοι οι δημοσιοι τεμπεληδες-βολεμενοι και αρση της μονιμοτητας ολων απο χθες

 2. avatar Ο κομιστής εκατομμυρίων…

  Όταν λέμε αλήθεια, εντιμότητα, καθαρότητα, αξιοπιστία, αντικειμενικότητα... που πάει το μυαλό σας; Ασφαλώς στο Πρώτο ΘΨέμα!

 3. avatar Βαφτιστήρι οικογένειας Μητσοτάκη

  Κατηγορεί η ΝΔ του Κούλη με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα την κυβέρνηση, για ρουσφέτια και διορισμούς?
  Χαχαχαχαχαχα. Μπράβο νονέ μου Μητσοτάκη τα κατάφερες

  1. avatar βαφτιστίρι οικογένειας Καρανίκα

   εγώ διορίστηκα . Εσείς κορόιδα ΦΟΡΟΛΟΓΟΎΜΕΝΟΙ , να ΠΛΗΡΏΝΕΤΑΙ ...Χά χού χα χχα ....

 4. avatar te

  τσιπροκαμμενε ολες αυτες οι ενεργειες θα σας φερουν στην δικαιοσυνη
  οχι αυτην της κυριας θανου οχι στην συριζοανελεικη αλλα στην αφθαρτη
  και εαν δεν προλαβετε να ανεβειτε στο ελικοπτερο που εχει ετοιμο ο καμμενος
  δεν σας βλεπω για την υπολοιπη ζωη σας σε κοτερα και γραφεια της θεσσαλονικης

 5. avatar PerMan

  Αυτό λέγεται "αυτοξεφτιλισμός", αν υπάρχει τέτοια λέξη; Συγνώμη κύριε Μπαμπινιώτη.
  Ότι καταδίκαζαν, κατηγορούσαν, κατάγγελλαν, το κάνουν οι ίδιο και τρις χειρότερα.
  Αυτό λέγεται "απάτη", σωστή η λέξη αγαπητέ κύριε Μπαμπινιώτη;

 6. avatar 1.000.000 ,ενα εκατομμύριο Δημόσιοι υπαλληλοι

  Απλα να υπενθύμιση στους αξιότιμος αναγνώστες του ΝΒ ,οτι οι δημόσιοι υπάλληλοι στο τέλος του 2009 ,υπερέβαιναν το 1.000.000 (ενα εκατομμύριο) ατομα.Όλοι αυτοι διορίστηκαν απο τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.Ας μην παριστάνει λοιπον την...κλαίουσα χήρα η ΝΔ αφού είναι μαζί με το ΠΑΣΟΚ οι κύριοι υπεύθυνοι για την παράλογη διόγκωση του δημοσίου τομέα ,ενα πρόσθετο στοιχείο που διογκωσε το χρέος και το δημόσιο έλλειμμα.

  1. avatar Χρήστος

   Κ ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το καινούργιο!

   1. avatar Εσυ @Χρήστος

    Και συ χρηστακο τι ηθελες;Να ξαναβγει η ΝΔ να διορισει 1 εκ ακομα; Παντως στο σπιτι του κρεμασμενου....

  2. avatar κουζουλός

   κι αυτό είναι Επιχείρημα ;;; για να συνεχίζει τούς ΔΙΟΡΙΣΜΟΎΣ , ο Τσίριζα ;;;

   1. avatar criskalts

    Φυσικά και είναι επιχείρημα αυτό....
    αλλά για καμένα μυαλά.
    Αφού έδωσα οφσάιντ που δεν ήταν, ας δώσω τώρα ένα πέναλτυ για να διορθώσω το λάθος...

 7. avatar noisis

  Αλλίμονο στον κοσμάκη που πληρώνει τη νύφη ακριβά κάθε φορά. Θα φάνε και αυτοί όσο μπορούν όπως έφαγαν και οι προηγούμενοι και όπως θα φάνε και οι επόμενοι και απο τις σάρκες μας ακόμη. Και πάει λέγοντας γιατί ο Έλληνας μυαλό δέν βάζει. Απλά πάει και τους ψηφίζει. Δέν είμαστε άξιοι της μοίρας μας λοιπόν;

 8. avatar Νικολακακης

  Ένα εκατομμύριο να διορισει αύριο το πρωί ή κυβέρνηση δεν έχουν όλοι αυτοί να φοβούνται τίποτε Τι διακυρρησει συνέχεια ο Μητσοτάκης; Όταν θα έρθουμε στα πράγματα δε θα διωξουμε ούτε έναν Τι άλλο θες

 9. avatar Βοραξ

  Οκ είναι επίσημο. Έχουμε πόλεμο. Κρατικοδίαιτοι εναντίον λοιπής κοινωνίας. Εγώ 80% δε δίνω για να ταΐζω ρεμάλια. Και να μην έχω ούτε υγεία, ούτε παιδεία, ούτε ασφάλεια.

 10. avatar Πάνος8

  Αναθεματισμένα ημεδαπά κόματα δοριίζουν ασύστολα, φροντίζουν και στηρίζουν μόνοτο δημόσιο και τις δέκο... Όλοι όσοι πέρασαν από κυβερνήσεις περίπου σ'αυτάτα όρια κινούνται να τους χαιρόμαστε

 11. avatar ΡΙΖΑΚΗΣ

  χα χα χα !!!μιλαει και το ΘΕΜΟΣ!!!

  1. avatar Το Θέμο,

   Είναι αυτό που όλοι γνωρίζουμε.
   Το ΣΥΡΙΖΑ, το νέο και άφθαρτο με το ηθικό πλεονέκτημα ( τρομάρα σου σανοφάγε),
   Τι απάντησε ρε [...]

 12. avatar Social Distortion

  Το αστείο τις υπόθεσης είναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ντρέπεται να πεί οτι χώνει κόσμο στο δημόσιο...
  Closet faggots.

  1. avatar κουζουλός

   ντα ντρέπονται μωρέ , οι Κατσαμπλιάδες ;;; οι Εργατοπατέρες του Δημοσιου , έχουν Τσίπα ;;; Τσίριζα = διορισμοί = κάπιταλκοντρόλ = αχαλίνωτος Κρατισμος = καμένοκαρανίκες = τα Μέζεα = κράτα μου το λεβιέ = λαθρομετανάστες = Μπαρούφοβαλαβάνιδες και , όλη η μάρα σάρα και το Κακό συναπάντημα ...!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει