Στους στόχους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το 2017 αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας, επισκεπτόμενος σήμερα την έδρα της ελληνικής δύναμης Κοσσυφοπεδίου στην Πρίστινα για την ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι δεν θα υπάρξουν επιπλέον περικοπές, ενώ εξήρε το ρόλο της ΕΛΔΥΚΟ 3 στην προσπάθεια για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Όπως είπε ο κ. Βίτσας «επειδή τα δημοσιονομικά δεν μας επιτρέπουν να αναπληρώσουμε αυτά που κόπηκαν το προηγούμενο διάστημα, αφού δεν μπορούμε να δώσουμε χρήματα, να δίνουμε υπηρεσίες και διευκολύνσεις, οι οποίες να αναπληρώνουν αυτά που δεν μπορούμε να δώσουμε, ώσπου να έρθει η ώρα να αρχίσουμε να αναπληρώνουμε αυτά που χάθηκαν και ήταν πάρα πολύ βαριά».

Παράλληλα τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στοχεύει στην περαιτέρω αναβάθμιση του πεδίου των γνώσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και της εκπαίδευσης ενώ η ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων θα στοχεύει στην ισχυροποίηση της ικανότητας αποτροπής «σε σχέση με τη συγκεκριμένη και συγκροτημένη απειλή, την οποία εμείς αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε» μέσα από «μονάδες με υψηλή στελέχωση, με υψηλή γνώση».

Ο κ. Βίτσας εξήρε το έργο και το επίπεδο γνώσεων και εκπαίδευσης της ελληνικής δύναμης Κοσσυφοπεδίου τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στη χώρα «να διαμορφώνουμε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, νέους δεσμούς με τα Βαλκάνια, κάτι που σήμερα, και με τους δύσκολους καιρούς που περνάει ο κόσμος και η χώρα μας, έχουμε πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη».

Τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο διοικητής του Γ’ σώματος Στρατού (Γ’ΣΣ/NRDC-GR), αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο διοικητής της 34ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, ταξίαρχος Δημήτριος Κούκκος και ο βουλευτής Γιώργος Ντζιμάνης. Επίσης συναντήθηκε με τον διοικητή της ΚFOR και με την πρέσβη Κωνσταντίνα Αθανασιάδου, επικεφαλής του γραφείου συνδέσμου Πρίστινας.