«Είναι καλό να ζητάει ευρύτερη συναίνεση, αλλά εγώ έχω μια διαφορετική άποψη για την πολιτική: Ή την αναλαμβάνεις και την φέρνεις σε πέρας ή, αν δεν μπορείς, πας στο σπίτι σου», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη στο ραδιοσταθμό Flash.

Όπως, μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά, «η πολιτική δεν είναι μια υπόθεση διασκέδασης που μοιράζεις δώρα, είναι σκληρή υπόθεση. Θα προτιμούσα τις 180 και τις 200 ψήφους, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατόν, πρέπει κανείς να παλεύει για να κάνει το καλύτερο για τον τόπο. Η κυβέρνηση και με 151 πρέπει να περάσει το πρόγραμμα. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ο δρόμος προς τον γκρεμό είναι η μη ψήφιση και η μη εφαρμογή του προγράμματος».

Για όσα γίνονται στις Βρυξέλλες, ο κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε: «Προσπαθώ να καταλάβω πού οδηγεί αυτή η συζήτηση. Οδηγεί σε μια μεγάλη στρέβλωση. Ενώ πάμε λογικά να μειώσουμε το χρέος της χώρας, δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν οι ερμηνείες, που έρχονται στο προσκήνιο.

Αυτό, που αποφεύγει η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρώπη είναι αυτό που γίνεται να θεωρηθεί χρεοκοπία. Υποθέτω και ελπίζω ότι αυτό θα είναι το τέλος της υπόθεσης. Θα υπάρχει μια απόφαση που θα αποτρέπει τη χρεοκοπία και τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης. Δεν είναι χρεοκοπία με την έννοια την τυπική. Είναι ένα γεγονός, που μπορεί να αποβεί θετικό, γιατί δεν θα μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές το χρέος».

Περιγράφοντας την κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στην ελληνική οικονομία, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «σήμερα πεθαίνουμε στην κυριολεξία κάθε μέρα. Πεθαίνουν οι υγιείς επιχειρήσεις. Δεν μπορούν να πάρουν μια εγγυητική επιστολή. Αν λυθεί το θέμα του χρέους και οι αγορές ηρεμήσουν, ελπίζω ότι θα γίνουν μια σειρά από πράγματα».