«Δεν έχω καμία “ψύχωση” με το εθνικό νόμισμα όπως πολύς κόσμος νομίζει», ξεκαθάρισε ο πρώην βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας σε ομιλία του, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η Θετική Προοπτική για την Ελλάδα» η οποία διοργανώθηκε στην Βέροια.

Ωστόσο, ο ίδιος επίμεινε στην άποψή του ότι στη σημερινή κατάσταση απαιτείται «τόνωση της ζήτησης, των επενδύσεων και της ικανότητας του κόσμου να ψωνίζει και να κινεί την επιχείρησή του».

Για να γίνουν αυτά, όμως, «χρειαζόμαστε τραπεζικό σύστημα που δεν θα βρίσκεται σε ξένα χέρια».

Αναλυτικά το απόσπασμα της ομιλίας του που δημοσίευσε ο ίδιος στη σελίδα του στο Facebook…

«Όμως η τεκμηριωμένη μου θέση, όπως κι οικονομολόγων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, είναι ότι χρειάζεται πρώτον τόνωση της ζήτησης- ακριβώς το ανάποδο από αυτό που γίνεται τώρα. Πρέπει να έχουμε τόνωση των επενδύσεων και τόνωση της ικανότητας του κόσμου να ψωνίζει και να κινεί την επιχείρησή του.

Χρειάζεται στοχευμένη βιομηχανική πολιτική μαζί με δημόσια στήριξη της γεωργίας. Για να γίνουν αυτά χρειαζόμαστε τραπεζικό σύστημα που θα στηρίξει τις παραπάνω πολιτικές- δεν γίνεται με τις σημερινές τράπεζες που είναι σε ξένα χέρια, που δεν δίνουν πιστώσεις, που κοιτάνε να καθαρίσουν τους ισολογισμούς τους και θα συνεχίσουν να κινούνται έτσι για 2 και 3 χρόνια».

Clipboard01