Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας στην Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την υπόλοιπη ηγεσία της ΕΕ θα στείλει τις επόμενες ημέρες το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε κατά τη σύνοδό του που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από 7-9 Οκτωβρίου στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Στην επιστολή θα τονίζονται οι ευθύνες τους για τις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες και κερδοσκοπικές πολιτικές ακραίας λιτότητας που οδηγούν σε κοινωνική καταστροφή.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΝ αναφέρεται ότι οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αποφάσισαν να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για τη συγκρότηση ενός πανευρωπαϊκού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου αντίστασης και εναλλακτικής πρότασης.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 15 Οκτωβρίου τα μέλη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα ανταποκριθούν στην παγκόσμια έκκληση του κινήματος των Αγανακτισμένων και τις συνεχιζόμενες κοινωνικές πρωτοβουλίες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επίσης, την επόμενη περίοδο, το ΚΕΑ θα οργανώσει μια σειρά συντονισμένων δράσεων, «για να καταδείξει ότι το νεοφιλελεύθερο αδιέξοδο μπορεί και θα ανατραπεί, όταν τα πραγματικά θύματα της κρίσης, τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα της Ευρώπης, συνειδητοποιήσουν ότι “είμαστε το 99%”, όπως ήδη φωνάζουν οι διαδηλωτές έξω από τη Wall Street».