Tην εκτίμηση ότι, παρά τις διαφωνίες βουλευτών με τα σκληρά μέτρα του πολυνομοσχεδίου, τελικώς ουδείς βουλευτής θα καταψηφίσει, λόγω του διακυβεύματος, έκανε ο Δημ. Κρεμαστινός μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

«Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει δύο λύσεις: να ανατρέψει την κυβέρνηση – γεγονός που δεν της έχει δώσει κανένας την εντολή και δεν πρόκειται, με τα γονίδια του ΠΑΣΟΚ – και να πιέσει όσο μπορεί, με όλους τους τρόπους – καλή ώρα, σήμερα – ώστε να αποτελέσει μια δύναμη πιέσεως για να κινηθεί σε σωστότερους δρόμους η κυβέρνηση. Το κάνουμε όσο μπορούμε. Θα δούμε πώς θα φτάσει στη Βουλή, γιατί σας είπα ποιος είναι ο προβληματισμός μου. Αλλά αν διαβεβαιώσει ο υπουργός Οικονομικών ότι η χώρα μπαίνει σε εκτροπή, αυτός θα είναι μεγάλος προβληματισμός για μένα, τουλάχιστον».

Ο βουλευτής κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να ακολουθήσει «γραμμή Γεννηματά» , δηλαδή «ν’ ανοίξει το παιχνίδι προς τους άμεσα ενδιαφερομένους, να υπάρξει συναίνεση από τη βάση και να καταλάβει αυτός που πλήττεται, ότι είναι ο μόνος και δίκαιος δρόμος. Και το δεύτερο αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, που δεν γίνεται ποτέ και έχει εξαγριωθεί ο κόσμος, αλλά και το γεγονός ότι δεν συγχωρεί ο κόσμος, που έχουν βγάλει περιουσίες έξω και δεν έχουν φορολογηθεί» .

Εκτίμησε δε ότι οι πολίτες δεν αντιδρούν ακόμη μαζικά, γιατί «υπάρχει λίπος» και πρόσθεσε: «Εάν, όμως, αυτό το ‘λίπος’ λιώσει – που δεν μπορώ να το εκτιμήσω – θα οδηγηθούμε σε μαζική αντίδραση και δεν θέλω ούτε να τη σκέπτομαι για τη χώρα μας. Αν πάμε στη δραχμή, θα ζήσουμε μια μεγάλη περιπέτεια που θα αφήσει τη χώρα μόνη της».

Εξέφρασε, τέλος, την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και ήταν ιδιαίτερα σκληρός για τη στάση της Γερμανίας, λέγοντας : «Κυβέρνηση και αντιπολίτευση να πουν στη Γερμανία και στην κ. Μέρκελ ότι δεν είναι στρατός κατοχής».