Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλης, τασσόμενος κατά των πρόωρων εκλογών και σημείωσε ότι «οι εκλογές θα μας αφήσουν εκτός διαπραγματεύσεων, εκτός ευρωπαϊκών λύσεων, εκτός τελικών συμφωνιών και θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα για τη χώρα».

Η Ελλάδα συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση των αποφάσεων στην ευρωζώνη, πρόσθεσε ο Κ. Καρτάλης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. «Θα θεωρούσα μια πολύ αρνητική εξέλιξη το να μην συμμετείχε, είτε σε τεχνικά κλιμάκια, είτε σε χαμηλόβαθμα πολιτικά κλιμάκια, γιατί αυτή η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνεται χωρίς την συμμετοχή της Ελλάδας – τουλάχιστον η Ελλάδα να ξέρει τις λεπτομέρειες και πως αυτές επηρεάζουν την πορεία της εθνικής οικονομίας, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας για τα επόμενα χρόνια», είπε.

Τέλος, ο κ. Καρτάλης σε ό,τι αφορά τη στάση των βουλευτών στη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο σημείωσε: «Οι βαθμοί ελευθερίας της ψηφοφορίας που διεξάγουμε είναι περιορισμένοι. Πολλά πράγματα έχουν, ήδη, αποφασιστεί, γιατί από αυτά επηρεάζεται η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας και η πτώχευση ή μη της χώρας. Άρα, λοιπόν, ο ρόλος του βουλευτή είναι μικρότερος από ό,τι στο παρελθόν. Είμαι βέβαιος ότι πολλές από τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι βουλευτές θα υιοθετηθούν- γίνονται διορθωτικές παρεμβάσεις, που, κατά την άποψή μου, βελτιώνουν τα νομοσχέδια».