«Περισσότερη σοβαρότητα και συναίσθηση ευθύνης δεν θα έβλαπτε», επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, απαντώντας στα όσα ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ., Α. Σαμαράς σε ομιλία του στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματός του.

«Ο κ. Α. Σαμαράς συνεχίζει να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει τις συνθήκες, μέσα στις οποίες κινείται η χώρα μας. Θέλει να ξεχνά τις βαριές ευθύνες της παράταξης του και του ιδίου προσωπικά, που λιποτάκτησαν εγκαταλείποντας την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση.

Υποβαθμίζει κακόβουλα τα αποτελέσματα των θυσιών του ελληνικού λαού, διαστρεβλώνοντας βάναυσα την πραγματικότητα», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσθέτει: «Ασκεί κριτική εκ του ασφαλούς στη σημερινή κυβέρνηση που προσπαθεί, σε εξαιρετικά ρευστό διεθνές περιβάλλον, να διασώσει την οικονομία από τις συνέπειες της αλόγιστης πολιτικής της Ν.Δ. Επιδιώκει, με περισσή δημαγωγία και λαϊκίστικες “κορώνες”, να παραπλανήσει τους πολίτες ότι υπάρχει, τάχα, ένας εύκολος δρόμος διεξόδου από την πολύπλευρη κρίση».

«Χωρίς συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, προσπαθεί να περιγράψει μια δήθεν “άλλη” πολιτική που κανείς στον κόσμο δεν κατανοεί», συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και καταλήγει: «Ισχυρίζεται ότι δε μπορεί να διαπραγματευθεί η κυβέρνηση, που συνέβαλε στη δημιουργία πρωτόγνωρων μηχανισμών διεθνούς και ευρωπαϊκής βοήθειας και μέχρι τώρα έχει κερδίσει, με σκληρές διαπραγματεύσεις, μείωση των επιτοκίων δανεισμού και επιμήκυνση αποπληρωμής των χρεών της χώρας. Και όλα αυτά τα λέει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να πείσει κανέναν σε διεθνές επίπεδο, ούτε καν τους ομοϊδεάτες του που αποτελούν την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων».