Έξι στους 10 πολίτες υπέρ της Προεδρικής Δημοκρατίας

Το 76,5% θα συμφωνούσε με καθιέρωση θητειών των βουλευτών


ΕΛΛΑΔΑ
21:32
12/10/2016
Έξι στους 10 πολίτες υπέρ της Προεδρικής Δημοκρατίας
6
loading

Θετικά βλέπουν έξι στους 10 Έλληνες την αλλαγή του πολιτεύματος σε Προεδρική Δημοκρατία, σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υπό την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή Νίκου Μαραντζίδη, στις αρχές Οκτωβρίου.

Παράλληλα, βάσει της ίδια έρευνας που δίνει απαντήσεις σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα, το 76,5% θα συμφωνούσε με την καθιέρωση θητειών των βουλευτών.

erevna1

erevna2

Η έρευνα αφορά τις θεσμικές αλλαγές και το οικονομικό κλίμα και περιλαμβάνει και ερωτήματα που τίθενται για πρώτη φορά όπως για τις εταιρείες που παράγουν μέσα παραγωγής υψηλής τεχνολογίας, για την αποφορολόγηση της παραγωγής.

Μπορείτε να δείτε εδώ ολόκληρη την έρευνα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Γιάννης Αγιάννης

  Δεν ξέρω πώς εννοούν τη προεδρική δημοκρατία οι ερωτηθέντες. Εγώ καταλαβαίνω ότι σημαίνει λιγότερη εξουσία στον παντοδύναμο σήμερα πρωθυπουργό που με την προυπόθεση ότι ο πρόεδρος θα εκλέγεται κατευθείαν από το λαό μόνο καλό μπορεί να είναι.

 2. avatar ORUE

  ΜΠεεεεεεεεεεεεεεεε.......

 3. avatar Nikos-Nikos .

  Πολύ αμφιβάλλω εάν το 10% των ερωτηθέντων ήξερε τι σημαίνει προεδρική Δημοκρατία . Αλλά τι περιμένεις από τα γκάλοπ του πανεπιστημίου Μακεδονιας . Λαγός και διαστρέβλωση.

 4. avatar ελληκ

  οχι στην προεδρικη δημοκρατια. προσεξτε εναι εκ του πονηρου.....θα μας βαλει σε μπελαδες

 5. avatar Να μη βρει ο παπάς να θαψει

  Ότι και πολίτευμα να διαλέξει ο λαός, αν δεν ξηλώνεται ολόκληρη ή κυβέρνηση όταν δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα που εξάγγειλε, δεν θα βγάλει πουθενά. Ο κάθε πολιτικός θα τάζει ψέματα και ο λαός θα περιμένει. 4 χρόνια για να εκλέξει τόμ επόμενο ψεύτη.... Με τις υγειες μας...

  1. avatar Guest01062016

   Συμφωνώ απόλυτα! Αντιπροσωπευτική δημοκρατία ίσον τήρηση προγραμμάτων. Αλλιώς εκλογές. Και αν αποδειχτεί πως έλεγες ηθελημένα ψέματα, ποινικές διώξεις για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος. Αν εγώ σου πουλήσω φύκια για μεταξωτές κορδέλες, θα με κλείσουν μέσα. Αν τα πουλήσω σε 10 εκατομμύρια Έλληνες, τότε επιτρέπεται;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει