Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία ανάδειξης συνέδρων για το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, μέσω του members.onned.gr .

Η ανταπόκριση, σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς συμμετείχαν 32.063 νέες και νέοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με το 56% των συμμετεχόντων να είναι ηλικίας κάτω των 23 ετών. Περισσότεροι μάλιστα από το ένα τρίτο των συμμετεχόντων είναι καινούργια μέλη.

Σε ανακοίνωσή της, η Διοικούσα Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ τονίζει πως «είναι η πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας που η εκλογική διαδικασία διοργανώθηκε αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, με ταυτοποίηση των στοιχείων και μέσω της βάσης του υπουργείου Εσωτερικών», κάτι που, όπως επισημαίνει, «αποτελεί παρακαταθήκη για τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος».

Σύμφωνα με τη νεολαία της ΝΔ, η προσπάθεια για άνοιγμα στην κοινωνία φέρνει αποτέλεσμα, καθώς με την καινοτόμο και απλή διαδικασία που ακολουθήθηκε, για να εκλεγεί κάποιος σύνεδρος έπρεπε να συγκεντρώσει 30 ηλεκτρονικές μοναδικές υπογραφές από τα μέλη. «Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς μηχανισμούς, χωρίς γραφειοκρατία, η ΟΝΝΕΔ έκανε το πιο σημαντικό βήμα για την επανίδρυσή της» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ παράλληλα καλωσορίζονται τα νέα μέλη στην Οργάνωση. «Μαζί με τα υπάρχοντα μέλη και στελέχη μας, που έδωσαν κρίσιμους αγώνες τα τελευταία χρόνια, θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη απέναντι στον αυταρχικό εθνικολαϊκισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κάνουμε την επανίδρυση πράξη, μαζί με όσους σπουδάζουν σε απαξιωμένα σχολεία και Πανεπιστήμια, μαζί με όσους δοκιμάζονται σκληρά από την ανεργία, μαζί με όσους αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.Θα δώσουμε τη μάχη μαζί όσους πιστεύουν στη φιλελεύθερη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την ελεύθερη οικονομία και την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας. Μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για μιαν Ελλάδα που θα δίνει ευκαιρίες και ελπίδα στη νέα γενιά» τονίζει η Διοικούσα Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ.