Στο θέμα της παραίτησής του από τη θέση του γ.γ. Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, επανήλθε ο Οδυσσέας Βουδούρης, δηλώνοντας πως «Η παραίτησή μου είναι δεδομένη. Έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, Βήμα FM, ο κ. Βουδούρης εξήγησε πως «η αιτία είναι ότι πήρα μία εντολή από τον πρωθυπουργό, η οποία δεν έχει αντικείμενο».

«Αυτή τη στιγμή, οι δομές είναι ακυβέρνητες. Έρχονται τώρα νέοι υπάλληλοι. Δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος να τους πει τι δουλειά θα κάνουν», συμπλήρωσε.

Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε αν επαληθεύονται όσα ακούγονται περί «εμμονής να τοποθετηθεί Διευθύντρια Πρώτης Υποδοχής, η οποία στη συνέχεια θα όριζε και τους Τοπικούς Διευθυντές, για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο», ο κ. Βουδούρης το διέψευσε κατηγορηματικά. «Μύθευμα. Είναι ψεύδος. Καταρχήν δεν έχω αυτήν την δυνατότητα. Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Υποδοχής, ορίζεται από τον υπουργό. Εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να τους δηλώσω. Εγώ πρέπει κατά τον νόμο, να ορίσω τους διοικητές στα νησιά που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Για να τους ορίσω όμως, πρέπει να υπογράψει σχετική απόφαση της εκχώρησης των αρμοδιοτήτων», τόνισε και επανέλαβε ότι «επί δύο μήνες προσπαθώ να επικοινωνήσω» με τον κ. Μουζάλα.

Μάλιστα, ο Οδυσσέας Βουδούρης αναφέρθηκε στα χρήματα που ξοδεύει η χώρα ανά πρόσφυγα, σημειώνοντας πως είναι περισσότερα από το αντίστοιχο ποσό που δίνει η Νορβηγία.

«Η Νορβηγία έχει περισσότερους πρόσφυγες συγκριτικά με τον πληθυσμό της, από ότι έχουμε εμείς. Πόσο ξοδεύει η νορβηγική κυβέρνηση, ανά πρόσφυγα και ανά έτος; Ξοδεύει λιγότερο, από τα χρήματα που ξοδεύουμε εμείς. Το μέσο κόστος ενός πρόσφυγα στη Νορβηγία, ανά έτος, είναι της τάξεως των 12.000 (ευρώ). Στην Ελλάδα είναι 15.000», είπε.