«Πρέπει να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση στα άτομα με αναπηρία»

Διευκρινίσεις για την εργασιακή εφεδρεία έδωσε ο Γ. Κουτρουμάνης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:17
27/09/2011
«Πρέπει να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση στα άτομα με αναπηρία»
4
loading

«Ναι, πρέπει να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση στα άτομα με αναπηρία», είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ερωτώμενος εάν θα ληφθούν μέτρα προστασίας των αναπήρων και των οικογενειών τους, από την εργασιακή εφεδρεία.

Απαντώντας στο επίμονο αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία για προστασία των ΑΜΕΑ από την εργασιακή εφεδρεία και σε ερωτήσεις του ακροατηρίου, στο 3ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που οργάνωσε ο Economist, ο υπ. Εργασίας απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι αρμόδιο το υπουργείο, αλλά τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συζητήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία. Ναι, πρέπει να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία. Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το πλαίσιο για την εφεδρεία. Πολλά από όσα ακούγονται έχουν μικρή σχέση με την πραγματικότητα».

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Εργασίας που μονοπώλησε το ενδιαφέρον κατά την πρωινή συνεδρίαση, σημείωσε ότι «τα περιθώρια για πολιτικές είναι πολύ μικρά στην κοινωνία του ανταγωνισμού» και έθεσε το ερώτημα "εάν θέλουμε κοινωνίες με συνοχή».

«Η Ελλάδα πρέπει να επανασχεδιάσει την πολιτική της στα περιθώρια που υπάρχουν», τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης, στηλίτευσε το γεγονός ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια, το ύψος των κοινωνικών δαπανών ήταν δυσανάλογο της αποτελεσματικότητάς τους» και επεσήμανε ότι η πολιτική για τα ΑΜΕΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια αναπτύχθηκε σε δυο άξονες: στην καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων που ικανοποιήθηκαν με τη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων και στη λανθασμένη αξιολόγηση των αναγκών, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην αναπτυχθούν πολιτικές για την ένταξη των ΑΜΕΑ στην εργασία και κατ' επέκταση στην κοινωνία. Οι πολιτικές εξαντλήθηκαν σε μια επιδοματική κυρίως πολιτική.

Σήμερα το υπουργείο Εργασίας θέτει δυο προτεραιότητες, είπε ο υπουργός, με πρώτη την αναμόρφωση του κοινωνικού κράτους με τη δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Αναπήρων και του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας και δεύτερη την αλλαγή νοοτροπίας στις επιχειρήσεις και την αγορά εργασίας.

«Μέχρι σήμερα η αγορά εργασίας είναι κλειστή στα άτομα με αναπηρία και οι όποιες πολιτικές έχουν κυρίως εξαντληθεί στο δημόσιο τομέα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτρουμάνης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Stavros Aktidis

  ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΥΧΩΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΗΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΑΝ ΓΙΝΗ ΑΥΤΟ ΥΠΟΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕΤΟ ΕΥΧΩΜΕ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

 2. avatar thlemaxos

  Σιγά της καλοσύνες, κ.Κουτρουμάνη,,,,,,

 3. avatar eltassos

  δηλαδη θα μεινουν οι αναπηροι στο δημοσιο?

 4. avatar eltassos

  ..χα τωρα να δεις ποσοι ΔΥ αναπηροι θα βγουν..με ψυχολογικα. Τα κριτηρια ειναι τρια. Ικανοτητες-ικανοτητες-ικανοτητεσ και μεταξυ ισων βασει εισοδηματος ηλικιας και οικογενειακης καταστασησ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει