Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, τόνισε ότι «τις τελευταίες μέρες υπάρχει πλήθος ανακριβών δημοσιευμάτων που αποδίδουν τις συντάξεις μειωμένες, κάτι το οποίο διαψεύδεται από την πραγματικότητα». Έκανε λόγο για κακοήθη κριτική, υποστηρίζοντας πως δεν θα γίνουν νέες παρεμβάσεις. Ανέφερε ακόμα πως μέχρι στιγμής έχουν δοθεί πάνω από 3.000 εφάπαξ.

«Οι επικουρικές δεν θα είναι στο άθροισμα τους 1.300, το σύνολο μπορεί να είναι μεγαλύτερο», επισήμανε.

Αναφερόμενος στις παρακρατήσεις στις συντάξεις, είπε ότι αυτές γίνονται με βάση τις συντάξεις του 2010, «υπολογίζουμε το ποσοστό των παρακρατήσεων με βάση τα πραγματικά δεδομένα και προκύπτει και μια μικρή αύξηση», είπε.

Γνωστοποίησε ακόμα πως μετά από τρία χρόνια που δεν καταβάλλονταν εφάπαξ, ήδη δοθήκαν πάνω από 3.000 εφάπαξ για το ταμείο πρόνοιας δημόσιων υπαλλήλων.

«Είχαμε προϋπολογίσει για 2.000 εφάπαξ και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Στο ΙΚΑ τον Οκτώβριο θα δοθούν πάνω από 1800 εφάπαξ», συμπλήρωσε.

«Για αυτά δεν μιλάει κανείς η χώρα έχει αποτελέσματα είναι μίζερο για κάποιους να μην βλέπουν την προσπάθεια που γίνεται», είπε καταλήγοντας.