Αντιπαράθεση μεταξύ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και των ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έφερε η στάση των πρώτων απέναντι στη διάταξη για την κατασκευή τεμένους στον Βοτανικό, η οποία ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Σημειώνεται πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τη διάταξη, τονίζοντας πως το κόμμα καταψηφίζει το επίμαχο άρθρο. Υπέρ της διάταξης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ και του Ποταμιού. Επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση στην Ολομέλεια οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, ενώ αρνητική ψήφο έδωσε η Χρυσή Αυγή.

Σχολιάζοντας τη στάση του κυβερνητικού εταίρου, ο υπεύθυνος της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σε ένα ακόμη θέμα που αφορά βασικά δικαιώματα πολιτών η κυβερνητική πλειοψηφία διασπάται.

Οι ακροδεξιοί ΑΝΕΛ καταψηφίζουν τη διάταξη για το Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών αποδεικνύοντας ότι η συνεργασία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γίνεται χωρίς αρχές, μόνο για την καρέκλα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, πιστή στις αρχές της, προφανώς ψηφίζει αυτή τη διάταξη».

Και η Δημοκρατική Αριστερά εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η διάταξη για την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα είναι μία αυτονόητη ρύθμιση για κάθε κράτος που σέβεται την θρησκευτική ελευθερία καθώς καθορίζεται συγκεκριμένος χώρος ανέγερσης τεμένους στον Βοτανικό. Η διάταξη αυτή δεν θα ψηφιζόταν στην αρμόδια Επιτροπή και δεν θα πήγαινε καν για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής χωρίς την ψήφισή της από την Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς λόγω της μη ψήφισης από τους ΑΝΕΛ δεν θα είχε την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Πρόκειται όμως για μία αυτονόητη διάταξη για μία χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δυστυχώς, στην κυβέρνηση ο ένας από τους δύο εταίρους με τις αναχρονιστικές του αντιλήψεις δεν κατανοεί ότι η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Και ένα κόμμα που θέλει να αυτοαποκαλείται της ριζοσπαστικής αριστεράς συγκυβερνά μαζί τους! Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα προγραμματικό συνδετικό ιστό, καμία στέρεη προγραμματική βάση.

Οι ΑΝΕΛ είναι ένα εθνικολαϊκιστικό κόμμα της δεξιάς και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με ένα κόμμα που δεν ψηφίζει ούτε το σύμφωνο συμβίωσης ούτε την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της πολιτείας ως προς τα βασικά δικαιώματα των πολιτών στην θρησκευτική ελευθερία. Να τους χαίρονται!».

«Θα ήταν καλύτερα να ντρέπονται και να σιωπούν»

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ως διακριτός πολιτικός φορέας έχουμε αρχές και θέσεις που διαφέρουν από εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε όμως και αυτά που μας ενώνουν με πρώτο από όλα έναν κοινό στόχο: να απαλλάξουμε τη Πατρίδα μας από τα μνημόνια, να πατάξουμε τη διαπλοκή και τη διαφθορά και να βάλουμε τα θεμέλια ώστε να μπει επιτέλους μια τάξη στο κράτος. Οι ταγοί της ασυδοσίας καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό», σημειώνει στην απάντησή της στους «φτηνούς χαρακτηρισμούς» του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου και συνεχίζει:

«Θα ήταν προτιμότερο αυτοί που καλύπτουν και υπερασπίζονται ξεδιάντροπα τους κάθε λογής Γεωργίου και Παπασταύρου και οι οποίοι συνεργάστηκαν σε κυβερνητικό επίπεδο με ακροδεξιούς, όπως τους κ.κ. Βορίδη, Πλεύρη και άλλους, να μην καταφεύγουν σε φτηνούς χαρακτηρισμούς κατά των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Θα ήταν καλύτερα να ντρέπονται και να σιωπούν».

Το ΠΑΣΟΚ επανήλθε σήμερα στο θέμα, τονίζοντας πως «το καραβάνι της Κυβέρνησης φαίνεται πως κόλλησε για τα καλά στην άμμο της πολιτικής ερήμου εν μέσω καύσωνα. Οι ακροδεξιοί κυβερνητικοί συν – εταίροι των ΑΝΕΛ, δεν ψήφισαν χθες την διάταξη για την δημιουργία ισλαμικού τεμένους μαζί με την Χρυσή Αυγή.

Ο Πρωθυπουργός, κυβέρνηση, η Κ.Ο και οι συνήθως λαλίστατοι ως «αριστερή συνείδηση» από τον Σύριζα κάνουν την πάπια, μην τυχόν διακινδυνεύσουν τις καρέκλες τους. Εν ανάγκη για να προχωρήσει για λίγο ακόμα το κυβερνητικό κάρο, θα κληθεί ο γνωστός εργολάβος και επίδοξος καναλάρχης να ανοίξει τον δρόμο. Με το αζημίωτο βέβαια. Με ανάθεση και υπέρβαση προϋπολογισμού».