Καζάνι που βράζει είναι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ καθώς οι βουλευτές φαίνεται να έχουν φτάσει στα όρια τους με τη συνεχή ψήφιση νέων μέτρων προκειμένου να εκταμιευτεί η έκτη δόση. Παράλληλα τριγμούς προκαλεί το νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα που κατατέθηκε χθες στη Βουλή καθώς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αποκλειστικές δηλώσεις του στο 24h.gr εκφράζουν την αντίθεσή τους.

Δημήτρης Βαρβαρίγος-ΠΑΣΟΚ
: «Αυτή την ώρα δεν έχουν κανένα νόημα τα δημοψηφίσματα. Θα είχαν σε μία ομαλή κοινοβουλευτική περίοδο. Πρόκειται για πυροτέχνημα που δεν θα τύχει αποδοχής από την κοινωνία.

Tα προβλήματα που έχουμε δεν λύνονται με δημοψηφίσματα αλλά με μία συνεκτική κυβερνητική πολιτική, η οποία θα έχει ευρύτερη στήριξη. Αν δεν υπάρχει, καλύτερα να πάμε σε εκλογές».

Θανάσης Οικονόμου-ΠΑΣΟΚ
: «Το δημοψήφισμα δεν αποτελεί εργαλείο αποφυγής ενδεχόμενων εκλογών. Αποτελεί μία ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση και στη λήψη αποφάσεων. Με τον τρόπο που προτείνεται η διεξαγωγή του, η πρόβλεψη δηλαδή να υπάρχει αυξημένη συμμετοχή βουλευτών, μετριάζεται ο κίνδυνος, να γίνει εργαλείο, που μπορεί να δεσμεύσει τη χώρα σε αποφάσεις αντίθετες, από αυτές που θέλει η κοινή γνώμη».