Την παραδοχή ότι ζούμε σε μια κατάσταση τεταμένη και ότι πρέπει η Ελλάδα να προστατευθεί έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης κυβερνητικής σύσκεψης.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι θα πρέπει να πετύχουμε τους στόχους, να πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα και να προωθήσουμε διαρθρωτικές αλλαγές.

Τόνισε επίσης ότι η χώρα θα πρέπει να λάβει τρεις μεγάλες αποφάσεις προκειμένου να σταματήσει να ταπεινώνεται.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι ένιωσε οδύνη ακούγοντας τον και ότι όλα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κοστίζουν στη χώρα.

Συμπλήρωσε ότι η ενημέρωση που έχει ο κ. Σαμαράς είναι απολύτως η ίδια με αυτήν που έχει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κι ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί αφού ο καθένας που λέει οτιδήποτε πρέπει να έχει και την ευθύνη.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε επίσης τον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν έχει καθαρή εικόνα για το τι θα αντιμετωπίσει μπροστά του.

Σε ό,τι αφορά το μέτρο για τα ακίνητα ο Ευάγγελος Βενιζέλος το χαρακτήρισε δίκαιο, παραδέχτηκε όμως ότι αυτό μπορεί να μην αποδώσει, εάν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ εμποδίσουν την έκδοση λογαριασμών.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι αύριο στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με την τρόικα θα συμφωνηθεί με την Τρόικα το νέο πλαίσιο αλλαγών που θα προωθήσει η κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι αμέσως μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει εκ νέου η κυβερνητική επιτροπή.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι στα μέτρα θα περιλαμβάνονται και μέτρα περικοπών απέφυγε όμως να απαντήσει αν θα υπάρξουν απολύσεις της τάξεως των 80.000-100.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο.