Αντιπαράθεση Καρατζαφέρη – Καστανίδη στη Βουλή

Πρόταση του ΛΑΟΣ για κυβέρνηση με τη συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0:45
14/09/2011
Αντιπαράθεση Καρατζαφέρη - Καστανίδη στη Βουλή
loading

«Η Εθνική προσπάθεια είναι καλύτερη από τη μονοκομματική προσπάθεια, Το εθνικό καθήκον όμως δεν σχετίζεται με το αν κάποιος συμμετέχει ή όχι στη κυβέρνηση».

Αυτή ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη στη Βουλή, στην πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, να πάρει πρωτοβουλία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και να σχηματίσει κυβέρνηση με την συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο εθνικό μέτωπο για σωθεί η Ελλάδα από την χρεοκοπία.

«Πρέπει να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι ούτε ο Έλληνας πρωθυπουργός ούτε ο υπουργός Οικονομικών επέτρεψαν να αμφισβητηθεί το κύρος της χώρας. Ας είναι βέβαιος ότι η χώρα δεν έχει ούτε δουλείες ούτε ομηρίες. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης μάχεται και θα κερδίσουμε τη μάχη. Η κυβέρνηση μάχεται για τη σωτηρία της χώρας και ο αγώνας είναι καθημερινός, οξύς και έντονος. Είμαστε αφοσιωμένοι στο πατριωτικό μας καθήκον», υπογράμμισε ο κ. Καστανίδης και πρόσθεσε: «Ανεξάρτητα από το αν η κυβέρνηση μπορεί να στηρίζεται στη κοινοβουλευτική της πλειοψηφία καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα να συμβάλουν στη προσπάθεια αυτή».

«Όλη η ηγεσία της Ευρώπης μιλά για χρεοκοπία της Ελλάδος, Δημιουργούν συνθήκες πολέμου. Μετά το Βατερλό του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ αντιλαμβάνεστε ότι μόνοι σας δεν μπορείτε. Πρέπει να δώσει εντολή αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να σχηματιστεί μια κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουμε όχι το χρέος, αλλά τους δανειστές που μας δείχνουν το δρόμο. Μια μονοκομματική κυβέρνηση όσο καλή και να είναι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Πρέπει όλοι μας να συναισθανθούμε τις ευθύνες μας για να σώσουμε το τόπο», επεσήμανε ο κ. Καρατζαφέρης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, έκανε λόγο για απαράδεκτες και προσβλητικές δηλώσεις της κ. Μέρκελ εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου».

Από την πλευρά του, κ. Καστανίδης έκανε λόγο για σοβαρό πρόβλημα θεσμικής και πολιτικής ολοκλήρωσης της Ευρώπης που έχει συνέπειες στην ευρωζώνη, αλλά και για «πολλούς κοινοτικούς παράγοντας που μιλούν περισσότερο από ότι πρέπει».

«Καλό είναι να στείλουμε το μήνυμα ότι όσοι συμμετέχουν ως δανειστές μας πρέπει να καταβάλουν την ίδια προσπάθεια που καταβάλλει και η ελληνική κυβέρνηση η οποία τιμά τις δεσμεύσεις της», πρόσθεσε.

«Υιοθετώ και επαινώ όσους αισθάνονται την ανάγκη εθνικής συστράτευσης για να βγει η Ελλάδα από τη δύσκολη θέση. Η εθνική προσπάθεια είναι ωφέλιμη και απολύτως απαραίτητη. Καλούμε όλα τα κόμματα σε κοινή στάση απέναντι στο κίνδυνο», κατέληξε ο κ. Καστανίδης

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει