Είκοσι χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών.

yperat2

yperat4 yperat3

Μεταξύ άλλων εκεί βρέθηκαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Κώστας Λαλιώτης, ο πρώην πρόεδρος της βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο βουλευτής Θόδωρος Παπαθεοδώρου καθώς και συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στο Α΄Νεκροταφείο βρέθηκε και η σύζυγος του Δήμητρα Λιάνη ενώ από το μνημόσυνο έλειπαν τα παιδιά του.

loasyuday2 loasyuday4 loasyuday5 loasyuday3

Στις 11:30 έχει προγραμματισθεί να τελεσθεί και δεύτερο μνημόσυνο.

Πρώην βουλευτές και συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου, πραγματοποιούν το απόγευμα, στο Πολεμικό Μουσείο, χωριστή εκδήλωση. Μεταξύ των προσκαλούντων είναι: Αρσένη Μαρία, Ασλάνης Κώστας, Βουνάτσος Δημήτρης, Ζιάγκας Ιωάννης, Μπαντουβάς Κώστας, Μωραΐτης Γιώργος, Παπαηλίας Ηλίας κ.α

Οι ίδιοι θα κάνουν τρισάγιο στο τάφο του Ανδρέα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τέλος εκθεση φωτογραφίας για τη δράση του Α. Παπανδρέου στο Ζάππειο ξεκινά, από αύριο έως το Σάββατο με πρωτοβουλία του ομίλου «Ανδρέας Παπανδρέου- ο ιστορικός ηγέτης» και της ΑΜΚΕ «Δεν λησμονώ».

papawdoa1 papawdoa2 papawdoa3 papawdoa4 papawdoa5 papawdoa6 papawdoa7 papawdoa8 mnhmosunopapandreou2 mnhmosunopapandreou3 mnhmosunopapandreou4 mnhmosunopapandreou6 mnhmosunopapandreou7 mnhmosunopapandreou9 mnhmosunopapandreou10 mnhmosunopapandreou11

mnhmosunopapandreou8

yperat2 yperat4 yperat3

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος