«Η Ελλάδα έχει καταβάλει αξιοσημείωτες προσπάθειες, όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά κυρίως οι πολίτες και ιδίως το φτωχότερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την πρόοδο που βλέπουμε», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «καλύτερη» ένα χρόνο μετά την περσινή κρίση.

«Είμαι σε μόνιμη επικοινωνία με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Όλα είναι καλά. Οι σχέσεις μας είναι καλές», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στον Alpha.

Όσο για το τι θα επακολουθήσει, ο κ. Γιούνκερ τόνισε πως «η πρόοδος τώρα εξαρτάται από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος που έχει μέχρι τώρα συμφωνηθεί και είμαι πεπεισμένος ότι οι ελληνικές Αρχές, το Κοινοβούλιο, η κυβέρνηση κι άλλοι θα “κολυμπήσουν” προς αυτήν την κατεύθυνση».

Μιλώντας για το σημερινό του πρόγραμμα, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε πως «δεν θα γίνουν δραματικές ανακοινώσεις (σε αυτή την επίσκεψη). Θα περιγράψω την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και θα το συζητήσω με τον πρωθυπουργό και με άλλους».

Τέλος, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός με την Ελλάδα, όπως τον έχουν κατηγορήσει διάφορα ξένα ΜΜΕ, γιατί «μου αρέσει αυτή η χώρα και ο λαός της», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. «Όταν έρχομαι εδώ, με υποδέχονται σαν πρίγκιπα και μου αρέσει αυτό».