Συσκέψεις με εκπροσώπους στους τομείς των κατασκευών και Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρη Μάρδα, με στόχο τη χάραξη συγκεκριμένης στρατηγικής για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των συγκεκριμένων κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με θέμα την εξωστρέφεια του κατασκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα, συζητήθηκαν περαιτέρω τρόποι συνδρομής του υπουργείου Εξωτερικών, για την ανάληψη, εκ μέρους των ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών, εργολαβιών στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Μάρδας ενημέρωσε τους συμμετέχοντες εκπροσώπους φορέων του κατασκευαστικού κλάδου αναφορικά με το εκπονηθέν πρόγραμμα επισκέψεων και επιχειρηματικών αποστολών του υπουργείου σε καθορισμένες χώρες στόχους, καλώντας τα μέλη τους να εξετάσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους.

Στο επίκεντρο της δεύτερης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, επίσης στο υπουργείο Εξωτερικών, τέθηκε επί τάπητος το θέμα της «Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΦΙΑΠ) στην Ελλάδα – Δυνατότητες ανάπτυξης εξωστρεφών δράσεων στη Ρωσία, το Ιράν και λοιπές χώρες Μέσης Ανατολής και Κόλπου».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, συζητήθηκαν η ενεργοποίηση των διπλωματικών αρχών και ιδιαίτερα των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων για τη διεξαγωγή ερευνών αναφορικά με τα συστήματα υγείας και πρόνοιας των εν λόγω χωρών, τον εντοπισμό και την καταγραφή αντίστοιχων συνομιλητών/φορέων από το εξωτερικό και τη διοργάνωση προωθητικών δράσεων με στόχο την ανάδειξη, με συντονισμένο τρόπο, του κλάδου αποκατάστασης στο εξωτερικό (πχ. μέσω road shows).