Τη βεβαιότητα ότι οποιαδήποτε στιγμή παραστεί ανάγκη, η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, εξέφρασε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, υπογραμμίζοντας ότι η εμμονή και το αίτημα διαρκείας της ΝΔ για πρόωρες εκλογές οφείλεται στη συνολικά αρνητική εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση.

«Οποιαδήποτε στιγμή έρθει για να υπάρξει αλλαγή στη διακυβέρνηση, η ΝΔ είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σ’ αυτή την ανάγκη», τόνισε ο κ. Καλαφάτης, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ έχει ένα εντελώς διαφορετικό μείγμα πολιτικής, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία, στην αποδυνάμωση του ρόλου του κράτους ως επιχειρηματία, διαθέτει περισσότερη πίστη στις αναγκαίες διαρθωτικές αλλαγές, αλλά και πολιτικό προσωπικό με γνώση και εμπειρία.

Ο κ. Καλαφάτης είπε, επίσης, ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στο Eurogroup δεν ικανοποιούν την ελληνική πλευρά, αφού –όπως είπε- τίποτα από τα βασικά που θέλαμε να κερδίσουμε δεν κερδίσαμε, όλα τα θετικά είναι ακόμα ανοιχτά, ενώ το θέμα του κουρέματος του χρέους, που αποτελούσε το «πολιτικό κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ επί σειρά ετών» βγήκε από την ατζέντα.

«Όταν έχουμε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος ομολογεί ότι αυταπατάται, είναι μοιραίο αυτός ο πρωθυπουργός και να ηττάται», είπε ο κ. Καλαφάτης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμβιβάστηκε εντελώς με την προεκλογική ρητορική του και ότι δεν υλοποίησε το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» ούτε και το «παράλληλο πρόγραμμα» και επέκρινε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι δεν μπορεί «τη μια μέρα να ψηφίζει τα πάντα και την άλλη να τα καταγγέλλει ως αντισυνταγματικά και εγκληματικά».