«Η Ένωση Κεντρώων είναι υπέρ του ευρώ και υπέρ της Ευρώπης». Αυτά τόνισε σήμερα από την Καλαμπάκα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, διευκρινίζοντας πως η Ένωση, είναι το μόνο κόμμα που δεν ταλαντεύτηκε.

Εγώ πιστεύω, πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Λεβέντης, πως αν κάναμε οικειοθελή λιτότητα, από το 2009 όπως έκαναν η Ιταλία και η Ισπανία, που κατέβασαν κατά 15% -20% συντάξεις και μισθούς και έκοψαν δαπάνες του δημοσίου δεν θα μπαίναμε στα μνημόνια.

Αλλά οι κομματικοί στρατοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, εξήγησε ο ίδιος, που έπρεπε να προστατευθούν και η απροθυμία των τότε ηγεσιών των κ.κ. Γιώργου Παπανδρέου και Σαμαρά να πειράξουν τα βολέματα των παιδιών τους οδήγησαν στην προτιμότερη λύση να παίρνουν δανεικά, και να βάλουν τη χώρα στο μνημόνιο.

‘Άρα, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διαφώνησα εξαρχής με το σύνολο των μνημονίων και με το σύνολο των δανείων. Ακόμα ο κ. Λεβέντης δεν παρέλειψε να τονίσει «να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να ανοίξουν αμέσως τα επαγγέλματα» κάνοντας λόγο πως «σε ένα ελεύθερο καθεστώς δεν υπάρχουν εμπόδια, δεν υπάρχουν προστατευτικότητες, γιατί οι προστατευτικότητες εμποδίζουν νέους να εισχωρήσουν στην αγορά εργασίας».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογράμμισε στη συνέχεια επίσης πως «είμαστε υπέρ ενός σχεδίου άμεσης παρέμβασης για άρση παθογενειών και για τομές οι οποίες μηδενίζουν τα ελλείμματα». Τέλος μιλώντας για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, ο Πρόεδρος της Ένωσης μίλησε για κακή λύση, παρόλο που η Ένωση Κεντρώων θα βγει τρίτο κόμμα, ενώ υπεραμύνθηκε της οικουμενικής κυβέρνησης τεχνοκρατών.