Στην ψηφοφορία της Κυριακής και στην στάση που θα κρατήσει η ΝΔ αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης. Σε συνέντευξη του στον Realfm 97,8 ανέφερε:

«Το βέβαιο είναι ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει όλους τους έμμεσους φόρους, διότι μαθηματικά οδηγούν την οικονομία μας σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και φυσικά δεν δίνουν καμία απολύτως διέξοδο ιδιαίτερα στην αναπτυξιακή λογική και φιλοσοφία που απαιτείται αυτή την περίοδο. Τώρα, όσον αφορά και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τα κόκκινα δάνεια προφανώς θα περιμένουμε τις τελικές ρυθμίσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Και πρόσθεσε: «Για παράδειγμα για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ποιος θα έχει τον τελικό έλεγχο και ιδιαίτερα σε ευαίσθητα εθνικά ζητήματα που μας αφορούν, ποιος θα έχει τον τελευταίο λόγο. Αντιλαμβάνεστε ότι η ΝΔ ευθύς εξαρχής ήταν και είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. Άλλοι συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να παραπλανούν τον ελληνικό λαό».

Η σημερινή κυβέρνηση έχει πλήρως εναρμονιστεί στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων επισήμανε ο Γιάννης Πλακιωτάκης και με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια του αγωγού ΤΑΡ ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Σήμερα εγκαινιάζεται ο ΤΑΡ όταν τον Ιούνιο του 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά επιτίθεντο στον τότε πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με τον αγωγό ΤΑΡ που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο. Μάλιστα το τμήμα ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2013 προσπαθούσε να στηλιτεύσει την προσπάθεια της τότε κυβερνήσεως στα πλαίσια μίας επικοινωνιακής πολιτικής. Βέβαια οι καιροί αλλάζουν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει αλλά μάλλον αλλάζουν μόνο στα λόγια».