«Το κόστος των εκλογών θα είναι μικρότερο από το κόστος που έχει η χώρα από την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία», δήλωσε σήμερα ευθέως ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στο θέμα των πρόωρων εκλογών δίνοντας μια πρόγευση της τακτικής που θα τηρήσει η ΝΔ και θα κορυφωθεί στην ΔΕΘ με τον Α. Σαμαρά να άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Η ΝΔ είναι φανερό ότι οδηγείται εξ ανάγκης σε μια τόσο επιθετική τακτική παρά το ότι στην πραγματικότητα απεύχεται μια εκλογική αναμέτρηση σε μια συγκυρία όπου όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά.

Οι δείκτες της οικονομίας βαίνουν επιδεινούμενοι η τρόικα απαιτεί νέα μέτρα για την 6η δόση του παλιού δανείου η νέα βοήθεια με βάση την απόφαση της 21 Ιουλίου καρκινοβατεί ,και οι κοινωνική έκρηξη είναι επί θύραις. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικoλάου, σημείωσε :«Αν νομίζουν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν να βγουν και να το πουν. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά τερτίπια . Το θέμα των πρόωρων εκλογών, το έχουμε χειριστεί με τη μεγαλύτερη υπευθυνότητα. .Αυτή τη στιγμή, το όποιο κόστος των πρόωρων εκλογών, είναι πολύ μικρότερο από το κόστος που έχει η χώρα από την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία. Ζητήσαμε εκλογές, από τη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να κυβερνήσει».

Σχολιάζοντας τον εκτροχιασμό του χρέους, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ τόνισε πως αυτό συμβαίνει, παρά τις πρωτόγνωρες θυσίες των πολιτών και διερωτήθηκε: «Τι πρέπει να γίνει ώστε να καταλάβουν ότι πρέπει να αλλάξει η συνταγή και να αλλάξει αμέσως;».