Με μείζονα κρίση απειλούνται οι σχέσεις ΝΔ -ΟΝΝΕΔ με αφορμή τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ. Η ΟΝΝΕΔ καλύπτει την φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ η οποία στις περισσότερες σχολές πρωτοστατεί στις φοιτητικές κινητοποιήσεις. Και μπορεί η νεολαία της ΝΔ να διέγραψε τον πρόεδρο της ΔΑΠ οικονομικού γιατί υπερέβη τα εσκαμμένα, τα δύσκολα όμως τώρα αρχίζουν και μάλιστα σε μια περίοδο εν δυνάμει προεκλογική.

Χθες η ΟΝΝΕΔ με ψήφισμα της έδωσε τον τόνο της αντιπαράθεσης μιλώντας διπλωματικότατα για «την γενιά του πολυτεχνείου» που καταστρέφει και τα Πανεπιστήμια. Η ηγεσία της ΝΔ βρίσκεται σε δίλημμα για το εάν θα πρέπει να προχωρήσει σε δυναμική αντιμετώπιση της «ανταρσίας» της νεολαίας ή αν θα πρέπει να καλυφθεί πίσω από την «αυτονομία της πολιτικής νεολαίας».

«Το σύστημα της γενιάς του Πολυτεχνείου, που ανέδειξε το εύκολο χρήμα σε μαγκιά και το βόλεμα συνώνυμο της πολιτικής, επιχειρεί για ακόμη μία φορά να τορπιλίσει τα όνειρα των νέων ανθρώπων» αναφέρεται στο ψήφισμα της ΟΝΝΕΔ στο οποία η Α. Διαμαντοπούλου χαρακτηρίζετε εκπρόσωπος της γενιάς που «ανέλαβε μεθοδικά να αποδομήσει τη νεολαία, φιμώνοντας την και προωθώντας για ακόμη μία φορά τη νοοτροπία που έφτασε τη χώρα στην καταστροφή».

«Όλοι αυτοί που στα πρόσωπα τους πλέον ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει εκείνους που εκμεταλλευόμενοι τον πόθο του για ελευθερία, έχτισαν πολιτικές καριέρες, έκαναν τη μίζα επιστήμη και την ανεργία απλά δύσκολη κατάσταση, δεν πρέπει σήμερα να συνεχίζουν να ορίζουν τα δικά μας όνειρα».