«Το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή είπε πως ένα πολύ μεγάλο βάρος της ανόρθωσης της χώρας είναι στις πλάτες των δημάρχων», δήλωσε από τα Τρίκαλα ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, στο Δημαρχείο της πόλης. Εάν δεν καταφέρουν οι δήμαρχοι να δώσουν μια ζωή στις πόλεις, η Ελλάδα είναι καταδικασμένη, προσέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζει στην Αθήνα. Θα πρέπει να αναπτυχθεί η περιφέρεια. Επιμένω πως αυτό είναι έργο των δημοτικών αρχών, των συμβουλίων, των αντιδημάρχων, των δημάρχων», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Τρικκαίων και σημείωσε: «Πιστεύω στους δήμους και τολμηρά προτείνουμε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι δήμοι της χώρας. Μιλώ για τους δήμους συγκεκριμένα. Οι Περιφέρειες έχουν άλλο ρόλο. Οι δήμοι είναι αυτοί που θα πρέπει να ενισχυθούν, αν θέλουμε κάποια στιγμή να υπάρχει μια χώρα σε ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του επικεφαλή του Ποταμιού στα Τρίκαλα, του πρώτου αρχηγού «κόμματος που μας κάνει την τιμή να επισκεφτεί το Δήμο μας», όπως είπε.

Σημείωσε, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ότι «τον Σταύρο τον παρακολουθώ πάρα πολλά χρόνια και δύσκολα θα βρω πράγματα στα οποία διαφωνώ μαζί του» και προσέθεσε ότι θα του δείξει τα Τρίκαλα, «μια πόλη στην οποία προσπαθούμε για πολλά πράγματα». «Θα περπατήσουμε στα Τρίκαλα μαζί, θα του δείξουμε τις προσπάθειες που κάνουμε, θα πάμε στο ποτάμι, “το Ποτάμι στο ποτάμι”, στο Ληθαίο, όπου πριν δυο μέρες βάλαμε και τις πρώτες βάρκες. Λιμεναρχείο Τρικάλων θα κάνουμε. Θα πάμε και στο έργο των παλιών φυλακών, εκεί που φτιάχνουμε πλέον το Μουσείο Τσιτσάνη», ανέφερε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να παρουσιάσουμε στον κ. Θεοδωράκη το πλάνο μας για την ανάπτυξη στην περιοχή. Αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σήμερα».