Σε παγκόσμιο προορισμό για την εκδήλωση αντεξουσιαστικών αισθημάτων, έχει μετατραπεί το Πολύκαστρο Κιλκίς, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος κάνει λόγο για «περίεργες ομάδες» που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή και υποκινούν τους πρόσφυγες, ενώ προειδοποιεί ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να κατατεθούν και προσωπικές μηνύσεις κατά υπουργών της κυβέρνησης αν δεν εκκενωθεί άμεσα η Ειδομένη.

«Έχουμε και διάφορες περίεργες ομάδες οι οποίες κυκλοφορούν μέσα στο Πολύκαστρο απ΄ όλο τον κόσμο. Προχθές ήρθαν πέντε – έξι άτομα από τη Νέα Ζηλανδία. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι στόχοι που επιδιώκονται, αλλά είναι αυτοί που δημιουργούν τα περισσότερα ζητήματα» είπε ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινά». Όπως καταγγέλλει, αυτές οι ομάδες «αλληλέγγυων» και άλλων «περίεργων ατόμων» προέτρεψαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να κινηθούν προς τα σύνορα με την πΓΔΜ διανέμοντάς τους φυλλάδια, ενώ τους καθοδηγούν να κλείνουν δρόμους και να υποβάλλουν σε έλεγχο διερχόμενους οδηγούς.

«Είναι αυτοί που χθες δημιούργησαν τα πολύ μεγάλα ζητήματα στα σύνορα με τα Σκόπια» τόνισε ο βουλευτής και πρόσθεσε: «Άλλο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ που ξέρουμε ποιοι είναι και άλλο κάποιοι περίεργοι, οι οποίοι πραγματικά δημιουργούν ζητήματα, δεν ξέρουμε από πού χρηματοδοτούνται και τι ακριβώς κάνουν».

Είπε, επίσης, ότι στον νομό Κιλκίς έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 22.000 πρόσφυγες και μετανάστες, επέκρινε όσους επιτέθηκαν στον βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρο Παραστατίδη, ενώ προειδοποίησε ότι αν εντός μιας βδομάδας δεν εκκενωθεί η Ειδομένη, ενδέχεται να κατατεθούν προσωπικές μηνύσεις. «Μέσα στις προτάσεις, οι οποίες ακούστηκαν, είναι να γίνουν πλέον προσωπικές μηνύσεις, δηλαδή κατά συγκεκριμένων προσώπων υπεύθυνων γι αυτή την κατάσταση σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων» κατέληξε ο κ. Γεωργαντάς.