Τα όσα συζήτησε με τον Μπάρακ Ομπάμα και τον Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, αποκάλυψε ο υφυπουργός Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε ο κ. Χαρίτσης, τα μηνύματα που έλαβε από την αμερικανική κυβέρνηση ήταν θετικά, καθώς «Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν εξήραν τις προσπάθειες της Ελλάδας στο προσφυγικό».

«Μετά τη σύντομη συνομιλία με τον Ομπάμα, ο οποίος έστειλε το μήνυμα “συνεχίστε την καλή δουλεία”, είχαμε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μπάιντεν κατά την οποία τέθηκε το ζήτημα του προσφυγικού».

Στη συνάντηση, η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε πως είναι στο πλευρό μας και «θα δει πώς μπορεί να συμβάλει», είπε ο κ. Χαρίτσης και συνέχισε:

«Στη συνάντηση με τον Μπάιντεν το κυρίαρχο ζήτημα ήταν η πορεία υλοποίησης του προγράμματος. Εκεί παρουσιάσαμε τη δουλειά που έχει γίνει τους προηγούμενους μήνες. Επισημάνθηκε ότι το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές και είναι σημαντικό να προχωρήσουμε στο κλείσιμο της αξιολόγησης».

Όσο για το μήνυμα του Ομπάμα ήταν πως «πρέπει να περάσουμε γρήγορα στην ανάπτυξη».

Τέλος, «ο αντιπρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να παρέμβει ώστε όλοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης», κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.