«Τα capital controls έπρεπε να τα είχαμε επιβάλει από τον Μάρτιο», επεσήμανε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας.

«Οι δανειστές μας, κυρίως το ΔΝΤ, είναι αδίστακτοι. Το ΔΝΤ θέλει να προκαλέσει ξανά πιστωτικό γεγονός. Το πιστωτικό γεγονός που αναφέρει ο κ. Τόμσεν το ζήσαμε τον Ιούλιο», δήλωσε μιλώντας στον Focus FM.

«Τα capital controls έγιναν κατά παράβαση του καταστατικού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τα capital controls έπρεπε να τα είχαμε επιβάλει από τον Μάρτιο. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Ποιοι μας οδήγησαν με τακτική και με σκοπιμότητα στην πιστωτική ασφυξία. Τον Μάρτιο είχαμε ήδη τα πρώτα μηνύματα της οικονομικής ασφυξίας. Όταν ψάχναμε λεφτά να πληρώσουμε τις συντάξεις ή τους μισθούς», σημείωσε.

«Μας έφεραν στην κατάσταση να επιβάλλουμε τα capital controls», συμπλήρωσε ο κ. Μπαλαούρας.

«Το ΔΝΤ θέλει να εκβιάσει την Ε.Ε., κυρίως τη Γερμανία. (…) Εμείς δεν το θέλουμε και δεν το θέλαμε το ΔΝΤ και δεν νομίζω πως ήταν απαραίτητο να έρθει στην Ελλάδα», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογράμμισε ωστόσο πως εάν μείνει το ΔΝΤ, θα μείνει στη συμφωνία που έχουμε κάνει, χωρίς καμία προσθήκη» λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν θέλουμε να προστεθεί ούτε ένα «και».

«Η συμφωνία αυτή δεν είναι καλή, δεν μας αρέσει, είναι υφεσιακή, είναι άδικη. Παρόλα αυτά για να πάμε σε μία κατάσταση κανονικότητας την ακολουθούμε και την τηρούμε», υπογράμμισε.