Έως το τέλος του χρόνου θα διενεργηθεί το πρώτο δημοψήφισμα στη χώρα μας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη, ο οποίος έκανε λόγο για κορυφαία επιλογή και μεγάλη θεσμική τομή, «όπου ο κόσμος θα επηρεάζει τα κέντρα αποφάσεων».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Καστανίδης δεν θέλησε να αποκαλύψει προς το παρόν για ποιό θέμα θα γίνει δημοψήφισμα και εάν θα είναι συμβουλευτικού τύπου.

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Καστανίδης επεσήμανε ότι χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δε σκέφτεται εκλογές.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση μάχης από την αρχή της θητείας της» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι το πρώτο τετράμηνο του έτους υπήρξε χαλάρωση στους ρυθμούς.

Αναφερόμενος στις προσλήψεις στους δήμους μέσω ΜΚΟ, ο κ. Καστανίδης υποστήριξε ότι δεν είναι ρουσφετολογικός μηχανισμό ςκαι ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με διαφάνεια μέσω ΑΣΕΠ.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να υπάρξει τοπική ανάπτυξη με μικρά ή μεγαλύτερα έργα, με το δυναμικό του κάθε δήμου και γρήγορες διαδικασίες. «Για το λόγο αυτό» – σημείωσε – «επανέρχεται ο θεσμός της αυτεπιστασίας»