Ο συντηρητικός υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν, ο άνθρωπος που ελέγχει τα δημόσια οικονομικά της Βρετανίας από το 2010, δεν χάνει ευκαιρία να δείχνει στους Βρετανούς ότι οι προτάσεις των Εργατικών είναι ανεφάρμοστες.

Κατά την άποψη του κ. Όσμπορν, «το γεγονός ότι το Εργατικό Κόμμα παίρνει συμβουλές από τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον επαναστατικό Μαρξιστή παρουσιαστή του Channel 4 Πολ Μέισον δεν μου δείχνει ότι έχουν απάντηση στα θέματα της οικονομικής ασφάλειας».

«Υποθέτω ότι επέλεξαν αυτούς τους δύο (δηλαδή τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Πολ Μέισον) επειδή ο πρόεδρος Μάο είναι νεκρός και ο Μίκυ Μάους… απασχολημένος» ήταν το σχόλιο του κ. Όσμπορν.

Ο κ. Βαρουφάκης απάντησε στα σχόλια του Τζορτζ Όσμπορν ο οποίος σχολιάζοντας την είδηση πως ο πρώην έλληνας ΥΠΟΙΚ έχει αναλάβει καθήκοντα συμβούλου στο Εργατικό Κόμμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Ο Τζορτζ Όσμπορν βγαίνει και γελά σε βάρος μου, προφανώς απολαμβάνοντας το γεγονός ότι είμαι ένας υπουργός Οικονομικών που ηττήθηκε, ναι, είμαι ένας υπουργός Οικονομικών που ηττήθηκε, αλλά από ποιον; Από μια Ευρωπαϊκή Ένωση από σίδερο που αποφάσισε να μας προκαλέσει ασφυξία, κλείνοντας τις τράπεζες, προκειμένου να μας επιβάλει ένα ακόμη μεγαλύτερο και υποτιθέμενο πρόγραμμα διάσωσης. Οι Βρετανοί το γνωρίζουν αυτό».