Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων στα Διαβατά, συνοδεύομενη, από εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε «η ετοιμότητα του Κέντρου και το πολύ καλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως και η αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των εθελοντών και των φορέων που συμμετέχουν και των συνεργατών του ΥΜΑΘ που βρίσκονται καθημερινά εκεί».

Σε δηλώσεις της, η κ. Κόλλια-Τσαρουχά συνεχάρη τους εθελοντές και ευχαρίστησε τους κατοίκους των Διαβατών. «Δεν μπορώ παρά να δώσω τα συγχαρητήριά μου στους εθελοντές, στον ελληνικό στρατό, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως επίσης και στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους συνεργάτες μου, που κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να παρέχουν αυτά που για την ελληνική ψυχή και για την παράδοσή μας είναι τα αυτονόητα: Ένα χέρι βοήθειας, αλληλεγγύη και φιλοξενία στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οι πιο βαθιές μου ευχαριστίες στους κατοίκους της περιοχής των Διαβατών, που διακριτικά στηρίζουν το ανθρωπιστικό εγχείρημά. Είμαι περήφανη για όλους», τόνισε.