Για πραξικοπηματική ενέργεια στα σύνορα σε βάρος της Ελλάδος, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, αναφερόμενος στην απόφαση των αστυνομιών πέντε χωρών για τους πρόσφυγες.

«Πέντε αρχηγοί Αστυνομιών κατήργησαν την απόφαση αρχηγών κρατών στη σύνοδο Κορυφής» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Πιέζουμε όπως μπορούμε. Ο πρωθυπουργός μιλάει με αρχηγούς κρατών και εγώ με ομολόγους μου, εξαντλούνται όλα τα διπλωματικά περιθώρια».

Ανέφερε ότι είναι σε επαφή με την ολλανδική προεδρία, η Κομισιόν εκφράζει τη δυσαρέσκεια της και αύριο ο ίδιος, στη σύνοδο των ομολόγων του στις Βρυξέλλες, θα διατυπώσει τη θέση της Ελλάδας.

Επίσης, εξέφρασε τη λύπη του για την πρωτοβουλία της Αυστρίας να συγκαλέσει την Τετάρτη τη σύσκεψη των χωρών του Βαλκανικού διαδρόμου χωρίς την Ελλάδα. Έκανε μάλιστα λόγο για κίνηση λυπηρή για την Αυστρία, μίλησε για ενέργεια που κρύβει βαθύ αντιευρωπαϊσμό, καθώς χαρακτηρίζει την Ελλάδα πηγή εισόδου των μεταναστών στην ΕΕ, ενώ η είσοδος είναι τα παράλια της Τουρκίας και ταυτόχρονα καλεί στη σύσκεψη χώρες εκτός ΕΕ, παραβιάζοντας ευρωπαϊκές αποφάσεις. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η κίνηση αυτή μπορεί να ανακόψει τις προσφυγικές ροές προς τη Βόρεια Ευρώπη, αλλά θα αυξήσει την παράνομη μετανάστευση.

Αναφερόμενος στο κλείσιμο των συνόρων από τα Σκόπια, είπε ότι μας δημιουργούν προβλήματα αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε. Έκανε μάλιστα γνωστό ότι κατασκευάζονται νέοι χώροι. Πρόσθεσε ότι αναμένεται να υπάρξει στις αρχές μία αναστάτωση, την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι εμείς οι Έλληνες.