«Πήγαμε σε δυο εκλογές και ένα δημοψήφισμα με υπαιτιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Με την προσωπική σφραγίδα του κ. Τσίπρα. Δεν γνωρίζω αν πάμε και σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση. Μεταξύ εκλογών και οικουμενικής επιλέγω εκλογές. Θα αντέξει ο τόπος μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση. Αν χάσει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση θα ενεργοποιηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Αν προκηρυχθούν εκλογές θα είναι και πάλι με ευθύνη της κυβέρνησης. Στην πράξη μια οικουμενική κυβέρνηση δεν μπορεί να δουλέψει» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και υπογράμμισε: «Δεν έχω καμιά πρεμούρα να κάτσω στην πρωθυπουργική καρέκλα αλλά με όλα αυτά που βλέπω καθημερινά είμαι σίγουρος πως δεν μπορούμε να κάνουμε μαζί μια κυβέρνηση. Δεν ζητώ εκλογές και δεν πρόκειται να τις προκαλέσω. Έχουμε απέναντί μας έναν άνθρωπο που οδηγεί τη χώρα σε λάθος κατεύθυνση. Έχει κάνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα».

«Ευφάνταστα σενάρια ότι ο Καραμανλής θα συμμετάσχει στη κυβέρνηση με 40 βουλευτές. Δεν θέτει κανείς σήμερα ζήτημα οικουμενικής κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει πως είναι άνετος με την κυβερνητική πλειοψηφία που διαθέτει» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να κυβερνήσει με τον κ. Καμμένο. Έχει αποδείξει πως χειρίζεται κρίσιμα ζητήματα με επιπολαιότητα. Δεν μπορεί να ολοκληρώσει την αξιολόγηση. Εγώ έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στον κ. Τσίπρα. Υπάρχει ένα περιθώριο συνεννόησης μόνο στα μεγάλα εθνικά θέματα. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με τον κ. Τσίπρα. Μας χωρίζει άβυσσος στις πολιτικές που θέλουμε να εφαρμόσουμε».

Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό σημείωσε: «Εμείς όπως είναι δεν θα το ψηφίσουμε. Ενδεχομένως να ψηφίσουμε μεμονωμένες διατάξεις αλλά μέχρι εκεί. Είναι σε λάθος κατεύθυνση και φοβάμαι πως θα έχουμε μια επανάληψη του θρίλερ του 2015 όπου θα φτάσουμε με το πιστόλι στο κρόταφο να πρέπει να ψηφίσουμε κάποια μέτρα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση»  και συμπλήρωσε αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών: «Εμείς δεν στηρίζουμε μπλόκα και κλειστούς δρόμους. Συναντήθηκα σήμερα με κάποιους αγρότες τους είπα πως οι απαιτήσεις τους πρέπει να είναι λελογισμένες. Είμαι ο μόνος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που έκανε κάτι τέτοιο. Εγώ Τσίπρας δεν θα γίνω. Δεν θα λαϊκίσω».

Ερωτηθείς για το τι θα αλλάξει αν έρθει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και εθνικό σχέδιο. Μόνο αυτή η πολιτική θα οδηγήσει στο δρόμο η ανάπτυξη. Είναι λυπηρό πως όλες οι άλλες χώρες βγήκαν από το πρόγραμμα που ήταν και η Ελλάδα παραμένει σε αυτό. Πρέπει να φέρουμε επενδύσεις και να φτιάξουμε δουλειές. Εγώ σε αυτά μπορώ να δεσμευτώ. Το μνημόνιο δίνει τέτοια περιθώρια. Είμαι κατά των απολύσεων αλλά δεν μπορώ να δεχθώ τυφλές αυξήσεις στο δημόσιο σε κομματικούς στρατούς».

Σε ότι αφορά τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ανέφερε: «Πίστευα ότι θα κέρδιζα, αν και ήμουν αουτσάιντερ. Δεν πήγαινα σε αυτή τη μάχη για να καταγράψω ένα καλό ποσοστό. Συναντήθηκε η υποψηφιότητά μου με ένα ρεύμα στην κοινωνία που απαιτεί ειλικρίνεια και καθαρό λόγο».